設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 大玩偶

[高清播放器] Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

黑鑽玩家

samnet1 發表於 2018-1-6 09:50
更新左新1266後好D,

=> C Hing, 請問 A5 Firmware 1266 多 bug 嗎 ??

A11暫時Ok!

黑鑽玩家

Mosque 發表於 2018-1-6 14:45
A11同A5 d野一樣,點解會靚咁多,更拍得住205,何解??

想知咪搵部試吓law!

黑鑽玩家

bellyjerry 發表於 2018-1-6 13:16
更新後個海報牆有啲問題,我用緊幾隻hard disk,而家有時hard disk A嘅海報會出現喺hard disk B度,有時就調番 ...

我都係4隻外置HD分左兩個USB插座,
留意你開HD電源次序,開邊隻HD先都會有唔同海報牆路徑!
可以係海報牆清理一次路徑及data,等佢重新載入一次海報!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
bellyjerry + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

黑鑽玩家

bellyjerry 發表於 2018-1-6 18:12
唔該師兄,再試下先:)

清理左海報牆HD路徑及data後,師兄你最好定一個次序去開機,
每次都同一次序去開,咁個海報牆HD路徑就唔會亂!

黑鑽玩家

samnet1 發表於 2018-1-6 23:26
謝謝 C-Hing 詳細解答!!

我唔 update firmware 住

我A11 up左1266 試過play呢套戲,
完全冇問題冇試過窒喎!

黑鑽玩家

mtvbb 發表於 2018-1-6 22:27
唔好升

升左播片任何檔都有窒

呢套係唯一套2160p 60Hz既4K片黎,你有冇set返去4K 60Hz黎播片呢?
我A11 up左1266試過play完全冇窒喎!

黑鑽玩家

mtvbb 發表於 2018-1-7 14:56
我兩種方式都set 過, 60hz 或 開 果個按片源hz播放, 試過10bit. 8bit情況都係一樣, 都係一樣窒, 窒多幾下 ...

我由A5用到而家A11,用HD及NFS播片都未過窒!

黑鑽玩家

mtvbb 發表於 2018-1-7 21:13
點解唔可以係部機問題呢?
我就咁用, 直插SATA 線駁HDD, 線用彩虹魚同開博T, AMP用701....
之前用開海美迪 ...

咁有可能係setting 問題,留意吓呢part:
Adjust Diaplay Frequency : On [ 預設係 OFF ]
由於現時好多唔同類既4K File 或者傳統 BD ISO 會有 24p / 60p 分別 !播放時如果frequency 唔同步會出現跳格或者 Lag 既情況
所以建議呢一項要改做 "On"

黑鑽玩家

mtvbb 發表於 2018-1-7 23:41
Ching 呢下 on 同off 我已反覆測試過
剛剛睇左 西慌極落原盤,都有睇睇 聲 delay小小
已玩齊 on同off都試 ...

如果係咁就down返落去1260算把啦,冇謂再比部機玩你!

黑鑽玩家

raylee 發表於 2018-1-12 15:20
有無人升左1.2.6.6 後, 開唔到機?

我出現此情況, 然後再HARD RESET, 降番去1.2.3.0 或1.2.5.6

咁黑仔!我UP左上1266冇咩問題喎!