設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

觀塘廣場頂樓永樂唱片都結業了

查看數: 14180 | 評論數: 61 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2017-2-13 14:53

正文摘要:

又一間玩完,諗住上去幫襯下,去到已經勁多人好多碟都冇哂了。大家如果係開觀塘就上去睇下有咩好野執啦。

takeishi 發表於 2017-3-21 16:44
    遺物~值得珍藏

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Msuper + 10 + 10 鋪死碟還在

查看全部評分

sonofgod 發表於 2017-3-13 21:46
我想再講, CD鋪係一個時代的結束, 而香港音樂係唔會因CD賣唔出而結束, 因為仲有全球的廣東人, 仲有"家駒", 好音樂係一定可以保存下去. 只要我地唔好忘記我地的母語-"廣東話".
REMARKS : 海闊天空, 我去到邊都係只會聽到廣東版本.
sonofgod 發表於 2017-3-13 21:39
如果只可用CD機聽歌, 咪無E個問題出玩. 係APPLE將下載音樂合法化. 初初有左IPOD, 咪直接DOWNLOAD入歌仔去聽.
kl122002 發表於 2017-2-21 21:46
小瑟 發表於 2017-2-21 21:42
依家任何行業都係, 只有連鎖先做得住~~~

真係見住個市場變成甘,
自己開鋪做生意, 變到好似幫業主打工, 仲要受客的氣
小瑟 發表於 2017-2-21 21:42
kl122002 發表於 2017-2-21 19:29
我真係覺家下的香港環境是不合適做小商戶.  先是一家店運作的問題 , 後是生活環境的問題.
...

依家任何行業都係, 只有連鎖先做得住~~~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kl122002 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

kl122002 發表於 2017-2-21 19:29
我真係覺家下的香港環境是不合適做小商戶.  先是一家店運作的問題 , 後是生活環境的問題.
Cheong448 發表於 2017-2-21 16:57
taylor3008 發表於 2017-2-21 10:43
始終覺得可惜,昨晚跟老世閒談幾句,並說聲再見!

仲有臉書可以通信交流 佢話唔會關閉 繼續吹水
takeishi 發表於 2017-2-21 16:43
{:9_410:} 曲終人散了~今日見到佢開始執野搬野啦. 開始清場啦. BYE~有緣再見啦.

評分

參與人數 1威望 +8 金錢 +8 收起 理由
Msuper + 8 + 8 有緣美國見,世界其實好細,哈哈哈!.

查看全部評分

taylor3008 發表於 2017-2-21 10:43
始終覺得可惜,昨晚跟老世閒談幾句,並說聲再見!
kl122002 發表於 2017-2-20 22:19
Re ernietse
之前行過時聞說老世去美國,  

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
ernietse + 50 + 50 Second life in USA!maybe he sells CD aga

查看全部評分

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。
快速回復 返回頂部 返回列表