設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[CAS音響] 終於買左STREAMER 黎播TIDAL

黃金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

想買STREAMER 黎播TIDAL好耐勒, 睇好多師兄包膠, 又跑去試聽, 終於今日買到勒

上星期去左聽COCKTAIL X50、大白羊,影音展兩年都有聽LUMIN, 今日去聽埋小羊、INNUOS ZEN MINI、乜乜DS。

最初心想買窮人法拉利N100, 口碑太好, 但自從早前出現TIDAL打圈事件就打消左諗頭, 萬一真係不停打圈, 2皮幾咪白花? 而且支援TIDAL 的STREAMER 又開始多, 最後都係終止計劃算

LUMIN....聽左兩年影音展..佢個外型係幾形仔....而佢間房D器材又咁貴但係D 音色........唔係好岩我...接受唔到

到最近有D時間, 上完一輪網, 好多好評又話賣去R洲, 心係想買大白羊,價錢又OK, 行過MK順手去埋試聽, 發覺.......唔知係大白羊架錯, 還是SHOW ROOM 架錯

COCKTAIL X50 感覺OK, 但未到有衝動一試比錢, 搵下REVIEW先算, 但係是沒有REVIEW的, 除左東方....X40就大把....

今日去試埋無線牛的小白羊......聽左1.5首歌比我按停左.....係衰過我屋企個占美....好多

隨後, 試乜乜DS 的確幾好, 高音細滑, 夠HIFI性, 但係尼次聲低就真係唔太岩我口味勒

最後, 當然係我買左那部又平又好聲的INNUOS ZEN MINI, 有咩好咪又係高音甜、低音準、中音厚、乜乜乜之類形容詞囉

唉~ 成年未開個箱, 排隊都輪到

SEASONIC...電腦牛名牌呵...
鋁面鐵殼, 唔係膠面, 算係咁

好耐未見過NON-MIC

買左都要試下有無壞, 比隻2001年佢食下, 食完自動吐返出黎
2001都認到
用手機REMOTE
Capture _2016-12-21-21-04-58.jpg
TIDAL
Capture _2016-12-21-20-36-10.jpg
有收音機....但音質係32K....頂...
Capture _2016-12-21-23-35-25.jpg

最後占美終於可以做返自己, 做返一部電腦...

評分

參與人數 7威望 +116 金錢 +113 收起 理由
momolee + 10 + 10 精彩報告
joe688joe + 6 + 3 精彩報告
edlsang + 10 + 10
小寶老豆 + 20 + 20 一定要加分
jl0330 + 10 + 10
ykluk + 50 + 50 精彩報告
benbenjapan + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜師兄開箱!係咪可內置hard disk?
(Post76 Android 手機版送出)
Rega Elicit R
Spendor S3/5R2 SE

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問邊樹有實體機可試?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

C Hing 請問可否pm價錢和邊度買?
謝謝

黃金玩家

有HD架, 2T, 不過唔係SSD

試就記得試埋乜乜乜DS, 差唔到幾錢但兩款口味

黃金玩家

諗起黎乜乜乜DS 高音應該靚聲過X50, 更細滑潤D

黃金玩家

樓主,部機好似係純 streamer。DAC 要另外配。
感覺 D 聲好唔好唔只係佢既因素播。
因為配唔同 DAC 會有唔同聲。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

BRAHMS 發表於 2016-12-22 17:26
有HD架, 2T, 不過唔係SSD

試就記得試埋乜乜乜DS, 差唔到幾錢但兩款口味

CHING 咩價位呀,好似都好啱我喎

黃金玩家

wantf1 發表於 2016-12-24 23:46
CHING 咩價位呀,好似都好啱我喎

7XXX

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章