設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[流行曲] Gigi 兩個人的幸運 + 分享 + 新歌

鑽石玩家

知道最近 Gigi 嘅 BeSIDE You "B 面第一首" 新歌消息, 尋晚貪得意又返睇台灣拍攝嘅 "向左走. 向右走" 電影 DVD,覺得套電影仲正過以前2003年睇果陣時,再次令小弟好感動 ... 相信呢部應該係 Gigi 咁多套電影最正嘅一套 , 情節好好笑,有啲童話,配樂好靚, 美麗感人,套電影最後果段真係感人,覺有啲眼濕濕。杜琪峰同韋家輝好犀利,將某著名漫畫改編成咁靚嘅經典愛情片。再睇 DVD 內特別收錄嘅電影製作過程同 Gigi 首超正主題曲嘅 music video,真係有分享首歌嘅衝動,"兩個人的幸運"真係 Gigi 超正嘅一首經典歌,收錄在"我想我唱" 大碟CD 內 , 同"煙霧迷漫"一樣 , 百聽不厭 , 音樂同電影好難分得開 , 未睇同聽嘅師兄不妨探討下 , 唔知呢度有聽 Gigi 嘅朋友多唔多,有機會再響度一齊回味分享下佢啲經典 ...

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 9威望 +170 金錢 +170 收起 理由
lamwaikit007 + 50 + 50
Grandmaster + 10 + 10 精彩報告
9spl + 10 + 10 絕對認同
Msuper + 10 + 10 師兄口味好廣呀!
km3232 + 10 + 10 精彩報告
tlsk + 10 + 10 精彩報告
dc903 + 10 + 10 精彩報告
Norman + 50 + 50 精彩報告
窮小子 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

最後一隻買嘅 Gigi 都係幾年前嘅事 , 應該係呢隻好似林嘉欣嘅 "Butterfly Kisses" ...

x

評分

參與人數 6威望 +70 金錢 +70 收起 理由
9spl + 10 + 10 I have 3 with signature.
tlsk + 10 + 10 超正!
dc903 + 10 + 10
Norman + 20 + 20 超正!
窮小子 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

psb 發表於 2016-8-11 15:00
最後一隻買嘅 Gigi 都係幾年前嘅事 , 應該係呢隻好似林嘉欣嘅 "Butterfly Kisses" ... ...

坐言起行,  開個新 Post...

評分

參與人數 6威望 +110 金錢 +110 收起 理由
sunboy + 50 + 50
Msuper + 10 + 10 仲年青當然有股勁
km3232 + 10 + 10 一定要加分
tlsk + 10 + 10 一定要加分
dc903 + 10 + 10
Norman + 20 + 20 絕對認同

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

psb 發表於 2016-8-11 15:00
最後一隻買嘅 Gigi 都係幾年前嘅事 , 應該係呢隻好似林嘉欣嘅 "Butterfly Kisses" ... ...

真係 咁似

x

評分

參與人數 7威望 +70 金錢 +120 收起 理由
sunboy + 50
psb + 10 + 10 超正!
Msuper + 10 + 10 嘩富兄, 馮靚女你都掃唔小碟喎!.
km3232 + 10 + 10 精彩報告
dc903 + 10 + 10 一定要加分
Norman + 20 + 20 超正!

查看全部評分

鑽石玩家

窮小子 發表於 2016-8-11 15:31
真係 咁似

幾似呀, 竟然收埋咁多好嘢 , 又諗起呢兩套 DVD,耐唔耐攞出嚟睇...

x

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
tlsk + 10 + 10
窮小子 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

psb 發表於 2016-8-12 11:34
幾似呀, 竟然收埋咁多好嘢 , 又諗起呢兩套 DVD,耐唔耐攞出嚟睇...

2 套都係 “ 極品 ”

評分

參與人數 4威望 +80 金錢 +80 收起 理由
sunboy + 50 + 50
Grandmaster + 10 + 10 絕對認同
tlsk + 10 + 10
dc903 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鑽石玩家

再分享另一個有金城武唔同嘅"向左走.向右走"嘅電影版 video ,  亦再回顧下 Gigi 本人作曲嘅其中一首 "花火" , 同 Sammi 在拉闊音樂合唱, 好懷念美好 90/2000年代,Gigi ,  Sammi,Faye,Kelly .... 好多新嘢同音樂/電影,而家啲乜都唔同晒 , 只有啲回憶 ... 當時應該珍惜多啲,儲多啲 , 國語版嘅花火 video 好似王菲嘅 "當時的月亮" video  :

評分

dc903 + 10 + 10 精彩報告
9spl + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

x

評分

參與人數 5威望 +50 金錢 +50 收起 理由
tlsk + 10 + 10 超正!
dc903 + 10 + 10 die hard fans
窮小子 + 10 + 10 超正!
psb + 10 + 10 超正!

查看全部評分

鑽石玩家

9spl 發表於 2016-8-12 19:43

哇,Gigi 收藏家!請師兄分享 update 下啲 Gigi 珍藏 ! 小弟至愛嘅其中一隻 Gigi 大碟係"成長的短髮",煙花三月,  今年仲夏 ,  給自己的情歌 , 北京之夏  .... etc. 首首歌同音樂正到真係愛不釋手 ,如果冇買真係好走寶。

CD
01. 成長的短髮
02. 給自己的情歌
03. 北京之夏
04. 青檸一片天
05. 煙花三月
06. 等人
07. 一人幾票
08. 請我吃餅乾
09. 今年仲夏
10. 給大家的情歌

VCD
01. 青檸一片天 Music Video
02. 給自己的情歌 Music Video
03. 北京之夏 Music Video
04. 成長的短髮 Music Video

x

評分

Grandmaster + 10 + 10 超正!

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

psb 發表於 2016-8-13 13:57
哇,Gigi 收藏家!請師兄分享 update 下啲 Gigi 珍藏  ! 小弟至愛嘅其中一隻 Gigi 大 ...

好呀,過兩日先,如冇意外,我應該齊曬全套。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
dc903 + 10 + 10 等你呀師兄
窮小子 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分