設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[~ 原創影評 ~] 《星球大戰:原力覺醒》規模之大驚喜不足

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

<原力覺醒> 在人物背景上的刻意留白雖令本片存有很多未解答的疑問,但卻為續篇留下一個進可攻退可守的伏筆。對星戰信徒來講也有空間讓他們解讀,對...

影評熱話: http://goo.gl/lLx25X

評分

參與人數 6威望 +153 金錢 +216 收起 理由
grd727 + 10 + 10
wil-wil + 100 + 100 用家心得
bigair + 10 + 10
粗人敵卡 + 10 + 10
DVD迷 + 10 + 10 精彩報告
alleelarry + 13 + 76 精彩報告

查看全部評分

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

近日公私兩忙,只好安排在「拆禮物日」係機場睇,星戰VII屬於近來較小會用上「真」IMAX器材拍攝的電影,機場IMAX 3D就是個人既「必然之選」!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我都比D宣傳攪到有小小想睇.......不過我一直都唔係星戰迷.....會唔會唔明佢講咩呢???
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

小瑟 發表於 2015-12-17 21:47
我都比D宣傳攪到有小小想睇.......不過我一直都唔係星戰迷.....會唔會唔明佢講咩呢??? ...

如未看過第4至6集,可能未必理解元老⻆式之間關係。
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

窮鬼

自己都係睇普通2D版
之前睇過哂六集
CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

uraki0083hk 發表於 2015-12-18 03:05
如未看過第4至6集,可能未必理解元老⻆式之間關係。
(Post76 Android 手機版送出) ...

有冇d 5分鐘睇晒星戰既雞精video 呢???

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我都唔記得星戰係講乜,以前細過無錢睇,睇TVBP都係斷斷續續咁睇
Marantz • SAsound • JBL • XTZ • Klipsch • MK • Velodyne • Sony • Oppo • Mcintosh • Focal

星級玩家

plam 發表於 2015-12-18 10:55

簡而言之就是戰爭片,但不是國與國,是星球組織對反抗組織(似高遠)
反抗組織個公主臨危派兩個機械人去吹雞,搵隱世高手幫拖
一個小子無啦啦遇著兩個機械人而佢個隔離鄰舍ben又無啦啦原來是隱世高人,繼而巧遇宇宙大賊同佢個毛毛好拍檔,一齊出發去救公主(孖寶兄弟feel)
當對抗黑老大時阿隱世高人同佢打打下又未輸的情況下又再無啦啦自我了斷(消失左),叫阿小子去某個星球搵隱世得再勁d的原祖大師習武
攪左一輪你打我我打你(戰鬥場面超級兒童向,白兵衝出黎慣用人海戰術,但轉眼就俾人一個一個KO),攪左好多年都未起好的基地星球講到係好勁的秘密武器又一野俾人KO,黑老大話俾小子知原來佢就係佢老豆,公主係佢個妹,宇宙大賊和公主相戀。最後黑老大再無啦啦覺悟前非,一野就打倒黑帝君,正傳完!

前篇,講述點解黑老大由正義聯盟變壞孩子加入黑幫,同隱世高人ben的師徒情,不斷重複對白「不要低估我力量」,但又真係俾隱世高人好容易咁一野KO左,最後黑老大產生,完!

星戰正傳人物造型性格真的一流,雖然戰鬥場面九流,但無疑星戰概念的確俾到後世電影好多啟發

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
nicebeebee + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

-

鑽石玩家

窮鬼

freestylemen 發表於 2015-12-20 12:34
簡而言之就是戰爭片,但不是國與國,是星球組織對反抗組織(似高遠)
反抗組織個公主臨危派兩個機械人去 ...

最唔滿意vader喺前傳第三集呢幕大嗌No

套戲突然變咗笑片,做得好浮誇
打後正傳好有殺氣
CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

白鑽玩家

plam 發表於 2015-12-18 10:55

This video contains the plots of the previous six episodes but it's slightly longer than you expected[YoutubeHD]flldGmRWlZU[/YoutubeHD]
DEUS VULT??✝️