設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[~ 原創影評 ~] 我看新版占士邦

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

我看新版占士邦
係咁易UP下呢四集[普京]版007~

1. 普京大閙黑山賭場
一開始個場追逐, 真係有驚喜, 平時睇007都見佢係靠食腦同槍法, 格鬥雖然話係勁, 但拍出來都係好有限公司, 當然隨著時代進步, 殺人KARATE CHOP都進化到又PARKOUR又MMA了XD

跟著都係例牌, 直至去到EVA GREEN, 比起中東耶路撒冷的靚婦人, 多了一分智慧同氣質, 好受落, 後來睹場戲都算OK, 總括黎講以係我最喜歡的一部新 007.
(以前的話, 舊的鍾意勇戰大狂魔, 新少少有GOLDEN EYE, 同埋布朗士南版我普遍都LIKE的)

2. 量子可以有乜危機?
呢套我而家都UP唔返佢UP乜...忘記左...

3. 天跌落黎?
呢套係"量子"的影響下未至於成為太爛, 再加上有鮮為人去的軍艦島做場景, 都算係咁, 但都係唔好睇.

4. 鐵金剛又戰魔鬼黨?
呢套同2的分別係, 我剛睇完, 過多一個月後應該都會忘記得7788~
所以, 趁重記得寫多兩隻字先~~
故事一開始都係威係勢, 但越講多左魔鬼黨後, 反而覺得好兒戲, 最慘係CHRISTOPH WALTZ, 本來一直好欣賞呢位受到塔倫天奴所睇好, 奧地利出身的型佬, 可惜啦...真係浪費左.
女角都算OK啦, 算係補返少少分數, 第二邦女郎呢, 如果早十幾年前黎拍就PERFECT了~~~

評分

參與人數 5威望 +80 金錢 +80 收起 理由
day2013 + 10 + 10
粗人敵卡 + 10 + 10
alleelarry + 40 + 40 精彩報告
kc275 + 10 + 10 精彩報告
Nolan + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

等運到

鉑金玩家

Very good report

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

鑽石玩家

窮鬼

家庭聚會對面有事延遲咗
可以禮拜日去睇
Skyfall…導演之前拍開文藝片
動作場面無皇家賭場咁勁
量子殺機…當時唔係編劇罷工,應該成為經典
後段唔知做乜
CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

拍咗咁多集,重想點,不如搵埋梁齊恩拍鐵金剛勇破奶罩廠
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 3威望 +21 金錢 +21 收起 理由
cosworth01hk + 1 + 1 超級無品
TYLEEDON + 10 + 10 絕對認同
Nolan + 10 + 10 超正!

查看全部評分

高級玩家

Good report!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

不如拍 鐵金剛智殺廢青黨,好睇!
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

香港加油

76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽鑽石勲章

老老實實,我覺得skyfall唔錯,好好睇…只係比較劇情向…
imdb 都有7.8分

鑽石玩家

窮鬼

:o) 發表於 2015-11-18 22:00
老老實實,我覺得skyfall唔錯,好好睇…只係比較劇情向…
imdb 都有7.8分

我都覺skyfall係有水準
今集真係麻麻
CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

由於中途真係瞓著後, 重係劇情交帶位(動作反而冇乜緊要, 打打打, 打完反派死左主角冇事之類)_...所以尋日睇早場睇返.
雖然終於清楚左個故仔, 但排位依然冇變,
以下劇透:
都真係有幾個字...勉強記得瞓教前係睇到舊殞石, 醒返時占士己經畀人捉左入舊大樓, 話準備連佢同埋條女一齊爆.
嗯...又係個D, 幕後大佬原來又係自己童年識的, 今次係養父之親生仔啦, 嗯, 而家呢類劇情真係冇吸引力.
不過整體上已經好過第二集架啦, 我到而家都唔知睇左D乜.
等運到