設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[港版] 龍珠 / 龍珠Z 劇場版 : 復活的「F」(雙碟限量版) (實物圖)

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

絕對唔係响人地間舖影返黎
絕對唔係响人地個網站CAP圖出黎
絕對唔係...

總之咩都唔係啦

話得實物圖, 即係已經响我手上

以証視聽, 俾多張圖大家睇下...

完全獨家為76將呢隻連街舖都未有貨既"限量"版開出黎俾大家欣賞下啦

.
.
.
.

TO BE CONTINUE...

評分

參與人數 6威望 +100 金錢 +90 收起 理由
percyyip + 10 精彩報告
kc275 + 10 + 10 精彩報告
alleelarry + 50 + 50 等你……報告!
DVD迷 + 10 + 10
Will + 10 + 10 精彩報告
Zen0neZ + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

可能有人會問:

點解我會咁強調"限量" 呢?

據我所知今次會出3個版本, 分別係限量版2D+3D 雙 bluray, 純3D 版BLURAY同埋純2D版 BLURAY, 而今次呢個版本絕對係限量中既限量.

唔明?!?! 鍾意既話去舖頭拿拿聲訂返隻LA
(好似賣緊廣告咁)
(利申: 我只係玩家, 賣成點唔關我事架)

先睇下個外觀先...

限量版係會送一隻公仔-悟空OR菲利
(兩個都可以變身架, 如果有CHING想睇變身後係點, 我可以影俾大家睇)

點解我有兩粒?!? 因為獨家所以有兩粒?!?
咪傻啦, 我只係一個普通人, 另一粒係當日睇首影買飛送公仔既...HAHA

跟住睇下佢有咩聲先同埋碟既容量先...

AVC一定係鐵膽架LA, 就算你幾唔鍾意都必要有既
香港獨家粵語配音係DD 2.0
兩條日版音軌+一條粵語音軌, 好足夠LA

限量版係2D+3D分開兩隻蹀既, 所以用兩隻BLURAY黎裝
2D係25GB, 3D係50GB, 絕對唔係偷工減料架

再望望個外盒...

拎開個封條後...

嘩, 真係好掂
熨金字加兩位主角, 頓時令到個封面唔會DRY同埋單調

再望埋背面...

咁就叫做霸氣LA

講到呢度, 下PART就係碟片開盒圖啦

.
.
.
.

TO BE CONTINUE

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10 精彩報告
jjww7788 + 10 + 10

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

跟住到戲肉...

開.... 始....

整體圖片上都好豐富, 真係好靚

封面係兩個主角未變身.
封底係神龍.

每隻碟都會出多張...

咭~

打.... 開....

就咁睇可能唔會有好大既效果同反應
但當你拎住隻實物一望到...

嗰下靚同震撼感即刻返晒黎
將3個重要角色襯托晒出黎

菲利左同右就係悟空同菲利, 果然有心思

等都唔等咁耐, 返到屋企即開黎睇

有圖有真相, 絕對係封底與內容完全相同

成套片第一次睇粵配版本, 當日睇首映係日語原聲版本, 我可以好肯定咁講, 日語原聲一定好d, 但粵語方面亦唔差, 只不過今時唔好往日啦, 如果想聽返以前嗰班配音員既聲音, 我諗都幾差, 甚至微乎其微...

雖然係咁講, 但其實依家都好好架啦, 至少對我黎講一定係好事, 因為我睇動畫既習慣只要有粵語就一定要聽粵語, 一來追字幕呢下野... 年紀大左都吃力下, 二來有好多親切既粵語用詞真係好正, 例如佢地食野大叫好食既時候, 唔知點解連我都覺得真係好好食咁, 又或者搞笑既詞語方面都聽得好順耳同埋全神了解, 呢樣野外版一定做唔到 (應該話無可能做到.... 拿! 我指聽粵語咋)

整體上今次呢個包裝我俾90分(好老土咁講, 留返小小分數要黎進步麻)
香港絕對係甚小呢類digipack既包裝出現, 玩咁耐bluray, 有時望返屋企嗰堆港版膠盒, 有一刻真係唔多明點解出極都無d變化既呢, 好彩今次又驚喜之餘又有突破, VERY NICE.

其次係香港要出日本動畫, 甚至係電影其實都唔係一種容易既事, 就正如之前有套日戲咁, 據我所知唔係你話想佢出港BD就出得, 中間有好多野要做, 有生意做固然開心, 但對佢地黎講就話分兩頭, 總之當知道有得出既時候就應該好好珍惜一下, 唔好成日話等佢減到幾多至入手, 又或者等間舖收檔去掃平貨等等.

平... 無人會SAY NO, 但有D野無左就係無左, 賣晒就係賣晒, 就好似呢隻限量版咁, 到時街舖無貨擺出黎賣就真係唔好問點解LA, 舖內都有貼出訂貨既資料, 為免買唔到心頭好, 鍾意既就訂左先啦.

好. 暫時分享係咁多, 希望大家欣賞, 到開賣時大家都可以開心入手LA.
(3D版方面因為未有時間去試, 但據我所知香港有3D版本, 跟住就.... , 所以買時入埋3D版可以話係另一種限量黎)

END

評分

參與人數 3威望 +120 金錢 +120 收起 理由
SonSon + 100 + 100 精彩報告
jc2ssych + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

期待ing
(Post76 Android 手機版送出)

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

咩事呀?

1萬

鑽石玩家

pbtour4il 發表於 2015-10-30 21:37
咩事呀?

無事, 無事...

暫時黎講...

全港獨家啫

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好想快d 收到貨

1萬

鑽石玩家

阿定 發表於 2015-10-30 22:43
好想快d 收到貨

仲有幾日啫, 好快有架LA...

睇住我個POST止下咳先啦...

{:9_407:}

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

頂、仲有幾日

1萬

鑽石玩家

RICKYMUI 發表於 2015-10-30 23:14
頂、仲有幾日

忍下啦...

等我睇到唔睇, 就到你地睇架LA....