設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[~ 原創影評 ~] 台灣電影又一經典《我的少女時代》首映禮 + 影評

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
小瑟係完場之後, 同老婆感慨地說了一句......香港人唔知點解, 就係拍唔出呢類有書卷味的愛情電影, 呢陣味就係好似台灣獨有......上次《那些年》, 《等一個人》, 依家《我的少女》.......或許..這就是台灣電影的個人風味吧!!!

首影+影評 : http://www.post76.com/wordpress/?p=91231

評分

參與人數 3威望 +130 金錢 +130 收起 理由
SonSon + 20 + 20
alleelarry + 100 + 100 精彩報告
粗人敵卡 + 10 + 10

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

呢套想睇!睇完再討論

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好...等你~~~~

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

看來真的要找時間入場支持一才可!

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Weekend 去

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
bellyjerry + 10 + 10 一定要入場支持!

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

剛睇完.
覺得鏡頭佈局唔夠靚, 同埋成套都小小陰天, 唔太晴天.
講既內容唔及之前果套講得咁叻

5萬

總版管

mtvbb 發表於 2015-10-15 17:55
剛睇完.
覺得鏡頭佈局唔夠靚, 同埋成套都小小陰天, 唔太晴天.
講既內容唔及之前果套講得咁叻

之前即係邊套???? 那些年????
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

小瑟 發表於 2015-10-15 20:12
之前即係邊套???? 那些年????

那些年吧,格式近似。

而小瑟講既香港拍唔到呢類片,我個人覺得緊係啦
無論咩片都難,成個圈都係自己人天下,好多仲用以前成功過既果套。
根本無外人衝擊,情況就同佢地同行tbb一樣
香港既愛情片或愛情劇,只會用d三十幾歲中女搭四張男仲要扮可愛
明明青春野都攪到熟晒

星級玩家

呢套電影都叫做經典, 我自己都覺得可笑, 原來要成為一部經典真的那麼容易, 恕我直言, 係侮辱左一些真正既好電影, 好對不起, 我就唔識欣賞呢套戲,  有時會想睇電影既人是否真的會被宣傳及媒體既報導,一片唱好下而被蒙蔽, 人人覺得好,話好既野,唔通真係好的嗎 ? 好有疑問

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

呢套我覺得ok好睇喎