設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[入耳式] 新鮮滾熱辣的Aurisonics Harmony開箱 (加左50個鐘包膠)

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

落唔同舖頭聽左幾次之後,今日終於都忍唔住帶左隻Harmony返屋企,岩岩拆盒煲左一陣,音場唔係好闊,低音混混地咁,同街聽果隻都幾大分別,唔知要煲幾耐先有咁上下質素呢...

好奇怪嘅係,一般我都係用中size耳膠,但呢隻要用到細size先入到耳,唔係會跌出嚟,師兄們有無呢個問題?同埋有一樣嘢唔係幾鍾意,就係其實我鍾意以前果款硬盒多啲,而家呢隻要拎住個盒去繞線,唔係好方便,不過送嘅盒都唔係好有要求,最緊要隻耳機快啲好聲就得啦

希望煲多一牌之後啲聲會無咁焗同硬,到時再寫返個包膠

(堡左50個鐘既包膠)

買左返嚟兩星期,煲左50個鐘左右之後都好聲左小小,高頻延伸多左,低頻收斂返啲無咁散,無咁over上中頻到,速度快左,人聲前返小小,可能聽聽下都聽慣左呢隻味,所以覺得好聽左,而家開始期待100個鍾之後有咩變化。

不過始終都係未習慣要戴到咁入,所以有時都仲有小小漏音問題,可能係我耳道窄,所以最細都係有小小大得滯

評分

參與人數 5威望 +70 金錢 +60 收起 理由
goodabc2010 + 10 + 10
窮小子 + 10 + 10 一定要加分^_^正
HTK@T + 10 + 10 精彩報告
hiyori + 30 + 20 用家心得
kkwkk + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

星級玩家

Head-Fi 友

76-FC 藍寶石勲章

師兄用咩推?

高級玩家

我都係用細耳膠
好舒服
我覺得人聲好怪

星級玩家

呢隻耳機人聲比較後, 同埋要夾啱dap先會出好人聲, 可能佢人聲有音染, 所以我覺得直白D嘅dap會比較match 佢!

鉑金玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

恭喜ching入手正野
呢隻似加左味精嘅2.5
同埋好推好多

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜師兄入新玩具 煲完記得換線  原裝嗰條真係5得

進階玩家

kkwkk 發表於 2015-10-13 01:44
師兄用咩推?

ak100 ii

進階玩家

s9102662 發表於 2015-10-13 07:38
我都係用細耳膠
好舒服
我覺得人聲好怪

我唔用細耳膠會係咁跌出嚟...
配戴感真係唔錯,幾輕同貼耳
不過我仲未煲好,都有啲期待啲聲之後會變成點

進階玩家

B.C. 發表於 2015-10-13 13:19
呢隻耳機人聲比較後, 同埋要夾啱dap先會出好人聲, 可能佢人聲有音染, 所以我覺得直白D嘅dap會比較match 佢 ...

呢隻有染,所以我都覺得好睇人鍾唔鍾意
不過我平時搭車聽多,所以有小小染聽落就好似舒服啲咁
我用ak100ii聽,配落都算唔錯,100ii應該都算清既dap?

進階玩家

ph0381 發表於 2015-10-13 14:56
恭喜ching入手正野
呢隻似加左味精嘅2.5
同埋好推好多

新呢幾款真係易推左,之前係街聽過2.5要好用力先推得好
不過都唔係聽左好耐2.5,所以印象都唔係好深,係記得個bass都幾厚,有小小上左中頻既感覺