設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] FOX 首張 4K UHD BLU-RAY

鑽石玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
FOX 首張UHD BLU-RAY是皇家特攻,預計明年初發售。

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

期待有CHING到埘有玩後REPORT....

黑鑽玩家

又要換機又要電視,全部戲又出過一次UHD BD...
繼續買返BD算了...
買4K Blu Ray係一條不歸路,絕對冇收手嘅一日,
4K Blu Ray係我嘅精神食糧,絕對冇滿足嘅一日。
Speaker:Samsung 5.1.2 Soundbar HW-Q800B
TV:LG 55B1
BDP:OPPO 203

鑽石玩家

當初出BD嘅時候,好多儲開DVD嘅人都係好似師兄咁講,相信過多一段時間同睇過4K畫面就會好多人轉軚

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

timchan 發表於 2015-9-20 16:56
又要換機又要電視,全部戲又出過一次UHD BD...
繼續買返BD算了...

我覺得除非出黎真係同BD差好遠同埋硬件上多返選擇既話到時再算好過...

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

Hon 發表於 2015-9-20 19:52
我覺得除非出黎真係同BD差好遠同埋硬件上多返選擇既話到時再算好過...

...

我覺得4K同2K唔會有上次2K同720分別廿大,依家用4K電視看BR 同看4K DEMO 分別都唔大...上次DVD 轉 BR大家部電視尺吋可以加大好多(自已由46"加到依家65"),但相信好多CHING都已經55吋以上....仲可以大多幾多?唔再加大相信8K都無咩用.... (我估)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jack331 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

老五 發表於 2015-9-20 18:29
當初出BD嘅時候,好多儲開DVD嘅人都係好似師兄咁講,相信過多一段時間同睇過4K畫面就會好多人轉軚 ...

除非連聲效都upgrade埋, 否則唔會好似當年DVD上BD咁瘋狂

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jack331 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

nicebeebee 發表於 2015-9-21 09:47
我覺得4K同2K唔會有上次2K同720分別廿大,依家用4K電視看BR 同看4K DEMO 分別都唔大...上次DVD 轉 BR大家 ...

唔好講得咁很定住,要睇過畫面至知,如果普級咗嘅話,BD同4k價錢只相差幾十的話,你還會買BD嗎?(情况同現在DVD同BD價錢)你現在還會買DVD嗎。

1萬

鑽石玩家

其實香港market黎講, bd玩咁耐都未普及到, 依家仲話想4k普及, 以碟既市場黎講我覺得好渺茫, 寄望於online 4k片就算啦.

鑽石玩家

如果BD咁都唔算普及,即連DVD都曾未普及過啦