設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[4K/8K電視] 2015大更新 - 第一炮…Sony 49X8300C 4KTV (#70畫面SETTING分享)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

#1 Sony 49X8300C開箱 :
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=223869&fromuid=4

#51 手機Google Cast上TV完美 Youtube播放 :
http://post76.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=223869&pid=3629088&fromuid=4

#70 以THX校機碟作調校分享 :
http://post76.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=223869&pid=3635768&fromuid=4

因為要用自己買既TV架,今次第一次自己落手落脚上牆……………開頭仲以為好簡單, 點解一拆一裝.....PK勒, 所以話, 幾時都唔好低估換野既麻煩同難度, 小瑟一心為心1諗, 42換49都唔係好大分別, 最大分別應該都係左加闊左啦, 咁我左右仲有大把位, 點都夠啦, 點知.....!
(Post76 Android 手機版送出)

拆好哂野, 等部新機送貨到, 因為小瑟係自己安裝, SONY個師父打來傾左二句, 之後佢知係用自己買既架, 已經耍手另頭, 最終我就唔難為人地啦, 我自己攪掂佢啦~~~

終於到左, 下午2:00開始, 同大家影幾張開箱照先, 雖然話就話好49"唔係好大, 不過係小瑟呢個豆潤之家, 個盒都已經算係好大架勒~~

盒上寫有可無線連接 SONY既SUB仔, 不過要另外買的, 呢個真係要睇大家需要勒, 好多人屋企冇AMP的話, 又真係唔係好夠層次, 尤其係開左機之後小瑟都真係覺得依家D機又輕又薄, D喇叭仔真係.........不過我地有AMP既人, 我諗就真係開始要認真玩下果個什麼 ARC功能, 因為跟住幾日, 小瑟玩左部機幾日, 真係發覺原來部TV已經有小小變左SOURCE, 唔洗講多, 淨係用佢來手機控制睇 YOUTUBE已經變成好似睇TV咁基本呢~~~

等左成年, 今次終於忍唔到, 有你冇你, 入左4K享受一下先!!!

開箱

平時呢張野就唔洗點睇架勒, 不過呢次就真係非常唔同, 因為小瑟要自己一手一腳做埋安裝, 所以都係睇睇穩陣!!!!

REMOTE一張+腳架配件一對.

小心囉起左部電視之後, 因為小瑟家中有小朋友, 地下就長時間有個軟墊, 呢個時候最好就係要來放底部電視先勒, 因為小瑟一陣就要將個架安裝上去勒!!!

第一次既安裝好易, 因為只係對好中位, 就直接安裝返上去.....點知一裝左上去之後, 就發現因為上下高低都大件左, 用返正常既安裝方法竟然最低位已經去到權面, 咁我隻中置點算好呀!!!!!!!!?

最後, 小瑟動用左二小時左度右度, 又落街買過哂工具, 左諗右諗, 最終都計好一個位係可以唔拆背牆架既情況下, 將部電視掛架既提高, 好彩呢個最盡既頂位都叫做岩岩好比到隻中置放到入去岩岩好位, 不過依家個REMOTE位就比隻中置阻一阻....不過都算啦, 因為我又諗到另一個方法解決呢個問題既!!!!...

雖然大家眼見呢個裝法好簡單, 但小瑟可以好蠢, 改左三次先最終整到呢個位置岩岩好位置呢!!!

今日出住咁多先, 下集再同大家分享一下呢部電視仲有咩可以玩呢!!!

評分

參與人數 20威望 +380 金錢 +370 收起 理由
kabe1998 + 10 精彩報告
fungl + 10 + 10
smallone + 10 + 10 超正!
dudeguy + 10 + 10 超正!Sony e 部 用乜 panel ? 睇file 有冇.
sevenyeung + 10 + 10 精彩報告
mclaren + 10 + 10 用家心得
lit2ken + 10 + 10 一定要加分
m600 + 10 + 10 超正!
topsky + 10 + 10 精彩報告
poweredc + 10 + 10 超正!
mankoo米高 + 100 + 100 一定要加分
alleelarry + 100 + 100 超正!
小寶老豆 + 10 + 10 超正!
pac + 10 + 10 超正!
edlsang + 10 + 10
sugargar + 10 + 10 精彩報告
goodies + 10 + 10 一定要加分
hangshun + 10 + 10
GTfour + 10 + 10 一定要加分
fm31331 + 10 超正!

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

安裝上牆後,真係靚仔D!

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 黑鑽石勲章

2015好的開始,唔好比佢停

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

大王個音響架邊度買?

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

65"大電視

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

等緊

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

waiting

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

X8500C去咗邊呀....掛牆架好掛住你呀! 快的同我合體啦....................