設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[DAP播放器] 小小 Party: 玩好 Cayin N6 同場加插試玩 N5 量產版

黃金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
小小 Party 玩好 Cayin N6 同場加插試玩 N5 量產版.jpg

可以和相同嗜好的朋友交流,無論是網絡上還是見面互 jam ,都是賞心樂事。上星期係會展幫手時有 Post76 的兄弟過來打招呼,寒暄幾句,送張貼紙,聽下部剛開聲的工程機,已經有小小荒漠逢甘露的感覺了,無奈人太多,展會中大家都趕!當時心諗,如果搵到個靜靜地既地方,人小小,一齊聽下野,吹下水,分享下大家玩機的心得,你話幾理想呢!

有時人最緊要肯發夢,因為有夢,就有夢想成真的一天,今次仲係片個彎就到個隻。既然有心想玩便立刻坐言起行,膽粗粗向最肯同燒友一齊玩既 76-FriendClub 借地方以機會友。三扒兩撥快人快言,幾個 messages 來回就情商到旺角 76-FriendClub 撥兩個鐘比我搞個小小的 Party。

小弟才疏學淺,用自已最熟的 N6 玩意來開波做膽和大家 Jam 一次,我會帶幾隻我認為和 N6 配搭得唔錯的耳機來放毒,另外 N6 貼紙和從內地搜羅的自定趣味主題這些免費資源自然係啱用就攞個隻啦,大家一齊玩的也歡迎你自攜耳機來互毒,最好帶埋你認為最能 Show off 你套組合的檔案,毒人要毒全套嘛!!

最近 N6 有新 firmware, 有朋友話新 firmware 的聲音唔同左,雖然廠方一路強調無在 firmware 調過聲,但對用家來說,最重要的是耳聽為實,所以今個 party 我地不妨自已聽過才定案。party 中會有 3 部 N6 分別安了 v2.0, v3.0 和 V3.1 固件,內存 8GB 中也預先放了幾首耳熟能祥的試音歌,大家用自已的耳機輪流聽 3 套固件,簡單直接無花巧,幾分鐘內有分曉。

N6 的細路 N5 已如箭在絃,工程機在影音展時反應良好,據我所知第一批量產機已在生產線上排緊隊,估計星期五可以在 QA 檯打劫兩三部落來比大家試玩。廠話 N5 是「較年青的聲音」,咁究竟啱唔啱聽?和 N6 同枱比較又有幾大分別? 星期六來 party 便知龍與鳳了!

地方所限,人數暫定 10 人,超過的話我試下再次情商囉! 8 月 22 下午 4pm, 添置 18 樓的 76-FriendClub 約定你啦,有時間來話就回帖留名啦,最好講埋你會帶什麼耳機來一齊玩!

希望可以和大家開開心心玩返兩個鐘!

8 月 22 號下午 4 點 Party 地點:

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=218419

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
WE300B + 10 + 10 精彩報告
goodabc2010 + 10 + 10

查看全部評分

由燒友到業界的華麗轉身

Salute to HiFi     Burn Your Music

銀級玩家

要治本必需重口味

可惜有約黎唔到

專業玩家

訂在N5, 不過想試試佢隻Lyre T50
av show有放出來未出過聲

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

N5 specifications ?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

me come ....  

黃金玩家

charliey 發表於 2015-8-18 09:09
N5 specifications ?

譯緊 N5 的 user manual, 估計這周未可以有較完整的資訊了。
由燒友到業界的華麗轉身

Salute to HiFi     Burn Your Music

黃金玩家

WE300B 發表於 2015-8-18 10:42
me come ....

歡迎,星期六見!
由燒友到業界的華麗轉身

黃金玩家

witon 發表於 2015-8-17 14:09
訂在N5, 不過想試試佢隻Lyre T50
av show有放出來未出過聲

師兄訂左 N5? AV show 有聽過工我程機?咁要來聽下量產品,順便同 N6 比較清楚,又睇下係咪 upgrade 去 N6 會更啱聽!

Lyre T50 在最後一日有開聲啊,呢對野唔係太大放唔落,我都想試下用 Ragnarok 推唔推到! 我試過搵 845 膽機推,幾爽架!

By the way, T50 在出 show 後搬左去 76 Friend club 喎!

由燒友到業界的華麗轉身

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

可惜,我當日1600才完成手頭工作,未能赴會~~~~

黃金玩家

moliu 發表於 2015-8-18 11:24
可惜,我當日1600才完成手頭工作,未能赴會~~~~

同師兄神交咁耐,都仲未有機會見面交流,實在有點遺憾呢! 工作正事要緊,能抽空來一聚固然開心,就算遲來一點也無妨,幾時散場既野,好生動既,玩完正場即興安排工餘場又有何難呢!
由燒友到業界的華麗轉身