設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[網內活動通告] 蛋蛋喇叭狂熱: 絕頂批文齊齊入屋玩 ... KEF EGG 有獎遊戲

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

剛睇完開箱文【靚蛋新世代 – KEF EGG 有源 DAC 喇叭開箱試玩】的版友而家可能都心郁郁,度緊掂拎批文,光明正大地將一對靚蛋蛋放係自己檯頭慢慢玩。

好多師兄玩影音最難之處都唔係地方問題,定家中係唔係有細路或老人家,反而係家中個位老板每每都可以隨口一百幾十個理由拒絕我地 ... 但我地又會好抵死出盡鬼計,務必要握攞到批文合法入境自己嘅心頭好!!! 如果你自命橋皇,不如度 d 正橋出來集師廣益,互相抄考借用,出入平安 ...

首輪推出嘅 KEF EGG 備有 三色可供選擇。如果你能夠揀選一款顏色分享一下如何配合家中設計 或 所用緊嘅任何器材、流動裝置等 ... 當然最緊要係 一條好橋攞正老板 "批文" 入屋!!!  寫得 “最有見地” 或 “最鬼馬” 或 “最爆笑” 橋段嘅 1 位得勝者,咁就可以免費用上你嘅 “好橋” 入屋 同老板一齊搞蛋一番 ... 就算您嘅橋只屬優異獎,咁都係一條唔錯嘅入屋好橋,點可以唔比優惠大家,就咁獎您以 75 折買到一對咁正嘅蛋蛋返歸慢慢享用,名額 3 名!!!

KEF EGG 現已陳列於 76-FriendClub 供大家試玩
76-FriendClub 地址 : 九龍旺角西洋菜街南 2T 添置商業中心 18 字樓
營業時間                      : 星期二 至 星期日 12:00 - 21:00  (週一休息)

[YoutubeHD]u8zLRFTGNCk[/YoutubeHD]

遊戲問題:
從藍、黑、白三色中揀選一款你最心水的顏色,並講出它為何能配合到您的家居佈置和環境 (或所用器材)。此外,請講出您會用甚麼理由 (藉口) 以說服你的太太 (或丈夫) ,令 EGG 可以順利入屋呢?
參加者可從多種創意元素出發 (字數不可少於 100 字,有圖分享就更正)。

冠軍一名 獎品
:         免費獲得 KEF EGG 一對

優異獎三名 :      每位可以七五折選購一對 KEF EGG

評審小組 (評分比例): KEF (50%) + Post76 (50%)

特別鳴謝:   
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
注意事項:
1. 參賽玩家均需同意提交之內容或及/或相片給予 Post76 網站公開發佈,如有任何異議, 將被視作方棄有關權利;
2. Post76 與 KEF 職員 及 其家屬不可參予此活動;
3. Post76 義務版主 或 其家屬均不可報名參加是次活動;
4. 活動由 Post76 玩樂網 及 KEF 全權策劃、安排及評審,如有任何爭議,雙方將保留最終決議權;
5. Post76 有權按情況需要,更改相關內容及取消參加者資格,並不作任何通知或解釋,參加者不得異議。
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Post76 玩樂網與您 ...

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

前陣子家裡裝修 因為KEF E305的外型成功得到太太的批文 然後自己也很滿意同軸的表現 短短4個月就升了两級 R100 -> LS50 也正式半腳踏進了2ch
而太太也聽多了KEF同軸的聲音 房間裡他牌的airplay喇叭一直吃塵沒動過 也因為有airplay喇叭 macbook也沒配置喇叭了

然而 太太一開始獨愛白色旦 但考慮到裝潢我偷偷下了黑色旦的單 至今太上有什麼不順心就會順便說我不迎合她。。
而現在KEF EGG出來了
我就可以還她白色的旦 電腦有了喇叭 在房間也能聽歌了

這KEF EGG還真是一次滿足晒我三個願望啊

評分

參與人數 2威望 +200 金錢 +200 收起 理由
小瑟 + 100 + 100 多謝支持!!!
wil-wil + 100 + 100 用家心得

查看全部評分

銀級玩家

首先要先將家中電視聲音調到非常難聽, 連對白都聽不到, 之後就說KEF這對蛋仔專為電視及手機聽小朋友歌而設, 再借機帶老婆出旺角76-FRIENDCLUB試聽, 之後就........

評分

小瑟 + 100 + 100

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

老板最愛白色,KEF 之前對 X300A 已經很想買來給部 mac 機用,但體形太大、價錢又不是我的預算,所以老板一定不會批,因而打消唸頭。但這對蛋又細、功能又多,接駁超方便,我想會這樣做:

陪老板到旺角行街買衫,行到差不多時間又已買了衫比給老板後,就同佢講記起 76 有個唔知有什麼好玩的俱樂部在附近,叫佢陪我上去八下什麼俱樂部 "咁巴閉" ,上到去見到對蛋仔時問下有幾正,聽完話要試試,但到時話自己手機無電,叫老板用佢電話內的音樂來聽。試到正時,最緊要問有乜顏色,咁有白色就一天都光曬!!!

評分

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

聲東擊EGG之語言行為偽術[我無講大話].

大大聲講套SPEAKER, 好似有D事咁, 想聽下歌添, 悶悶不樂
有套KEF SPEAKER 好似好正WOR. 有D心動添

唉! 咁樣點好呢! 唉! 我想去買個EGGCELLENT SILLY DOUBLE EGG, 孖EGG果SET 呢.
呢期好HIT, 身邊個個人都話正! 攻佔全城咁話.
我想去試下先, 你要唔要
要既話! 我就買埋你果份! 套野聽聞OK抵!

返到屋一齊食旦時, 大家就知你能耐有幾高!

評分

查看全部評分

鉑金玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

相信好多人都好鍾意 KEF 隻白蛋。感覺乾淨易襯。
香港地屋企細,所以室內好多時都用白色為主,空間感強D,又光猛D。放隻白色蛋喇叭響電視櫃,電腦檯,開放式廚房Bar檯,床頭,邊到都有一致嘅 Minimal feel。有室內設計朋友話,有女主人指一係唔比裝喇叭,一係只可以俾蛋入屋,認真識貨。

但係好多時,老闆"唔理三七二十一,買新玩具就唔得。"

要拎批文,老生常談,兩公婆呃呃氹氹架啫。
當然呃呃氹氹係有技巧,正如你返公司無啦啦話想要新電腦 , 老細話唔定俾返紙筆墨硯你用。

女人最受落係咩呢 ? 不外乎: 浪漫。
好易? 你夠膽劈頭一開口就話 : [老婆, 買隻蛋囉!] ...如果過到關,恭喜你,不過"你懂的"浪漫同女人嘅浪漫唔係好同。

浪漫,過程要神秘,結果唔使理。唔到最後一刻都唔好揭底牌,唔好露餡。
[喂? 老婆,我想今晚同你慶祝結婚第2345日(或者人生第40個重陽節,是但啦)。今晚食豪D!]
[仲有呢~英國新出左隻蛋,甜甜地,襯Candle Night Dinner好夾。]
[隻蛋唔試過唔知,一試不得了,岩岩去銅鑼灣(KEF)/旺角(Post76) 試過隻蛋,而家成個腦都係果種味道。]
[阿強都買左兩隻返屋企,佢老婆都話無得頂,煲一煲隻蛋就已經好正。叫我買俾你試下。]
[唔貴呀,兩隻蛋之嘛! 唔講咁多,你唔反對我就買埋兩塊和牛返黎啦!]

以上重點全部無造假。聲甜,包圍,有口碑,愈煲愈正,只係講得簡短D啫,老闆諗到咩係佢嘅角度問題,返到屋企先逐一解釋囉。

好喇,返到屋企,其實一D都唔難過海關。有邊個女人見到 KEF 雪白嘅蛋喇叭唔會尖叫一聲 "好靚!" ?
放響屋企即刻成個 feel upgrade 晒,讚你都黎唔切。 如果老闆中唔到毒,唔緊要,你仲有手中兩塊和牛同埋(optional)一條手鏈呢兩條保險線,唔會出事嘅。

……但如果你連和牛同手鏈都取巧揸流灘,恭喜你,抵你陪隻蛋訓廳啦。

評分

查看全部評分

Yamaha CX-A5100 / MX-A5200
Elac FS 407 / Elac CC 241.3
Elac BS 243.3 / Mirage OMD-5
Klipsch RP-140SA / Velodyne SPL-1000 Ultra
Oppo BDP203

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

以下都係真人真事,話說小弟同老虎將會新居入伙,咩都要錢錢錢 而小弟有屋企梗係想整套好D嘅音響聽下歌,但老虎就只批一萬筆直,拒絕二手,又要慳位,又要配合屋企簡潔及白色的設計

正當我上76網學野之際,竟然發現有呢對蛋之後我就日思夜想~想~想~

直到有日放假,同老虎一朝早出街 (我心諗睇吓有冇機會去試下隻蛋嗱),之後去M記食早餐,到排到我叫餐時,我就同職員講:『 唔該二份豬柳蛋扭扭蛋餐』 之後個職員望住我.....格離D人同老虎都......  而我只好繼續完成我的點餐。
最後埋位食早餐時,老虎終於釋出善意話:『蛋蛋蛋,一陣陪你去扭蛋啦!』

為左蛋,畀人笑,有幾閒。

評分

wil-wil + 100 + 100 精彩用家 心得 + 報告

查看全部評分

鉑金玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

藍、黑、白三色中,藍色最靚仔 本來都覺得黑色好型,白色好modern好fresh,但最近太多野唔係黑就係白,所以我同老板都一致覺得藍色係最特別可以突顯出個性

既然KEF呢對係蛋蛋,我會順理成章同老板講最近有對巨型震蛋好正,用黎按摩一流! 按摩邊度?緊係老板成日投訴做到頸緊膊痛的膊頭啦!好似下圖咁:

KEF按摩震蛋

KEF按摩震蛋

女人咁鍾意按摩,老公又咁體貼,蛋蛋要入屋冇難度 但大家都知道老板唔呃得,講得係震蛋咁點都要震俾老板睇,所以我已經一早搵好一D人耳聽唔到但又震得喇叭郁的超低頻勁認真聲音測試檔(少於20Hz)。蛋蛋一入屋就可以俾老板睇下對蛋蛋有幾"震"撼啦

注:以上震蛋功能需有經驗人士操作,一唔小心可以燒喇叭,大家唔好亂試呀

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由

查看全部評分

HiFiMAN HE-500
AKG K702, K374
Fostex T50RP
Philips L2, M1, M2L, S2, E5
JVC FX850
Audio-Tech CKM99
iBasso DX90
JDS Labs O2, ODAC, C5D, Element
Massdrop m9xx
ADL GT40
Audioengine D1
FiiO E12
Aune B1

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

話說老闆同我都鐘意o係自己房攤o係床上睇電影(當然唔係愛情動作片lol),但係房細一路都無買到一個適合既2.0系統。KEF宜家出EGG,矯的的又好聲,又有老闆最愛既藍色,買左真係Win-Win~當然要諗諗佢拎批文啦!!

當然要先同老闆去76-FriendClub會一會佢~~

返去就同佢講,老闆你成日話o係房個電視機唔好聲,宜家KEF EGG o岩哂你,佢又細又好聲,重要係無線,又有你最愛既藍色。
o係房睇你至愛既劉德華concert直情一絕呀!!!佢重有無線搖控,o岩哂我地呢d唔願郁又要較呢較路既人~

最重要係可以無線播歌,咁你咪可以用部電話播d瑜珈冥想歌唔洗o係廳帶住耳筒做,KEF EGG音質精確細緻,做瑜珈都集中d啦~~

佢真係一次過滿足左3個願望,有正野,真係唔買???

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

siukeung 發表於 2015-7-18 19:52
老板最愛白色,KEF 之前對 X300A 已經很想買來給部 mac 機用,但體形太大、價錢又不是我的預算,所以老板一 ...

好消息,批文真係到手,條橋 work 到   如果最終可以贏到就更加完美!!