設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

KEF Live Connects 方大同、Dear Jane、Gin Lee、Eric Chow 音樂會

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

收到通知有得去 KEF Live connects 睇方大同,正呀!!! 而今次活動場地係我未去過既[中環元創方 PMQ Qube]{:9_430:} {:9_430:}{:9_430:}{:9_430:}{:9_430:}

第一次去中環元創方 (PMQ Qube) 睇 mini concert, 先講一下場地:四四方方的多用途的場地大約可容納 500 人 (全企位),而今次活動約招待了 300 名人士 (我估的,有錯唔好炳我)。表演台在入口的左邊,而入口正前方擺放了 KEF 方大同的 display board 及 drink bar。所有入場人士可隨意到 drink bar 取飲品 (無限供應)。亦因為場地四正及空間足夠,大家可盡情手舞足動地聽歌睇 show。其實今次活動名叫 KEF LIVE CONNECTS 就已經表達左活動唔係一般的 concert 或者 product 發報試用會,而係完完全全以音樂連繫的一個 Party

入場時每人派發到 KEF 大會貼紙、型格眼鏡、閃閃介指同飲品劵, 相當有氣氛! 而飲品券原來另有用途,最後給了大家一個驚喜呢!

大家入場企好位,影下場地飲杯 drink 之後好快就開始當晚活動。當然要有 MC 來介紹 KEF 高層出場,無佢我地又點會有呢個咁正既 Show 睇。
{:9_432:}{:9_432:} {:9_432:}{:9_432:}{:9_432:}{:9_432:}

第一個出場既嘉賓就係 ..... Dear Jane 啦!!!

Dear Jane 一來便先唱 [Stand Up] 炒熱氣氛,跟住大熱的 [約翰與洋子] 及同碟的 [無可避免],因當晚係元宵佳節關係,最後的一首歌 [不許你註定一人] 主音 Tim 更送給全場女士。Warm 爆啦!!!
{:9_434:}{:9_434:} {:9_434:}{:9_434:}

既然大家都 Warm 晒,當然唔好停。第二位嘉賓亦出場啦 ..... Eric Chow 鄒旻諾!!!

原來 Eric 係超級巨聲 4  總冠軍,喔..我真係有眼不識泰山 {:9_431:}(鬼叫我已經好多年無睇 TVB 咩!)
Eric 一來先唱了英文歌 (抱歉我英文水平差,唔識歌名啊!),然後自然是粵曲新版的 [李十郎] 了。
等了很久的 Gin Lee 李幸倪終於出場!!! 大家的尖叫聲,Fans 板亦出場了!!!{:9_415:}

雖然早知 Gin 係唱得之人,但當晚唱的三首英文歌絕對超水準。我覺得 Gin 唱英文歌比中文更好呢! 而當晚的 Band 更是超強,Gin 當晚亦講了因為有這麼好的 Band 才會選這幾首英文歌。唱完3首英文歌當然要唱返一首自已的歌 [今天终於一人回家]

好嗱!! 到了當晚的壓軸嘉賓 ..... 方大同!!! 我身邊的女士直頭想飛奔去前台,情緒亦去到頂端 (又叫又跳,搖頭尾擺),是千真萬確,我比佢擺到撞左唔知幾多次
{:9_418:}{:9_418:}{:9_418:}{:9_418:}{:9_418:}{:9_418:}

方大同的表演主力不是去唱歌,而係同 Band 的 jam 歌玩音樂,各成員的 Solo 更是全場高潮。由其係我剛睇完 whiplash 這套電影,對於當晚鼓手及 Guitar 的精彩 Solo 拍爛手掌。

雖說同 Band jam 歌玩音樂,方大同亦唱了好幾首英文歌,只怪小妹無知,我只認得 [beatles ~ come together]{:9_440:}  當然呢首耳熟能詳既歌,要全場大合唱啦!!!

KEF Live 亦到尾聲,當大家以為完結各自歸家時,大會 MC 出來提醒大家手中的 Drink Coupon 可以到外面的餐廳換飲品呢!既然叫到聲沙沙又撞到 Post76 師兄,咁我地就齊齊出去飲杯 Drink 先走啦!而驚喜的事出現了!!!

除了可以換飲品,餐廳還不停拿出小吃給大家品嚐。哇哇哇 .... 去過咁多次活動,從來未試過有如此照顧周到的安排。比萬個 Like 呀!!!  

小妹唔係貪有飲有食,而係活動完結後大家可以坐係到慢慢討論下當晚既表演、安排及音響如何等等,relax 非常。當晚係餐廳撞到 KEF 高層,既然做得咁好,當面讚賞是少不了的!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 8威望 +710 金錢 +710 收起 理由
ghoulangel + 10 + 10 超正!
ykluk + 20 + 20 精彩報告
kc275 + 10 + 10 精彩報告
fungl + 10 + 10
jason1969 + 10 + 10
245141525 + 100 + 100
wil-wil + 500 + 500 一定要加分
alleelarry + 50 + 50 精彩報告

查看全部評分

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原來有大王至愛嘅 Gin Lee 出席,佢無去走寶 la! d 音響得嗎? 胡培慧做 MC,男 MC 邊個黎?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

哇哇哇。。。上左頭條!!!

多謝編委選用

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

係呀,原來有Gin Lee, 不過當晚有事在身未能出席….Good.Report呀。
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wil-wil 發表於 2015-3-7 18:17
原來有大王至愛嘅 Gin Lee 出席,佢無去走寶 la! d 音響得嗎? 胡培慧做 MC,男 MC 邊個黎? ...

當晚音響 Setting 好正,係我去過咁多個 Mini Concert 最好的一個

MC 只有胡蓓蔚,小瑟無去真係走寶了。Gin Lee 我覺得係當晚唱得最好既歌手,正到無朋友!

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

alleeada 發表於 2015-3-7 18:24
當晚音響 Setting 好正,係我去過咁多個 Mini Concert 最好的一個  

MC 只有胡蓓蔚,小瑟無去 ...

方大同都應該好正 ... 不過我自己都覺得 Gin Lee 正!!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wil-wil 發表於 2015-3-7 18:29
方大同都應該好正 ... 不過我自己都覺得 Gin Lee 正!!

Gin Lee 當晚主力唱歌,方大同主力係玩音樂。唔可以一同比較既!

7萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

正!正!正!

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 收起 理由
alleeada + 5 + 5 係超正!

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

小弟都去左喎,好正!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
alleelarry + 10 + 10

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

相片分享

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 4威望 +50 金錢 +50 收起 理由
rasheed + 10 + 10 精彩報告
ykluk + 20 + 20 超正!
kc275 + 10 + 10
alleeada + 10 + 10 超正!

查看全部評分