設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[入耳式] 高檔三揀一耳機,已完成,各位唔使投票

黃金玩家

各師兄,

見喺澳洲 AKG K3, Shure SE846 依家特價又同價(AU$999), ie800 平千二左右(AU$799), 扣 GST 平多 9% 左右, 大家揀邊隻? HiFi 碟同古典為主, 算雜食, 要平衡自然, 現用 360, ZX1, X5, apple等, 有耳擴, 耳機有 Diy ie800, DIY 535, DIY K3003, im03, im04, JVC FX850 算原本想 846, 但業內人事話等兩個月好啲, 846 會換低音單元 但而家特價...

Thanks All
單選投票, 共有 186 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 綠翡翠勲章

Arm2 +ie800配搭,使用中!
(Post76 Android 手機版送出)
Portable Music Lover

新仔玩家

846 都係繼續一貫既shure風味
本身唔中意真係好難講

科林玩家

skypekid123 發表於 2015-8-1 08:05
請問什麼是DIY 800,DIY 535? 淘寶貨的意思?

山寨翻版,實際上質素差很遠,玩玩不是不可,認真的話不用考慮。

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問什麼是DIY 800,DIY 535? 淘寶貨的意思?

黃金玩家

斯路 發表於 2015-5-25 09:24
Ray師兄早前話過Shure SE846試聽過唔係你杯茶,倒不如等睇下有無其他更心怡既玩具啦。定係而家對SE846觀 ...

斯路兄,
新開箱846,同好大可能係新板846(換低音單元),喺幾個地點都試過,日本 yodobashi,  e-earphone,澳洲 Minidisc,據業內朋友講,新板846去年12月已經出貨,由於用咗非順序S/N排列,所以好難知邊啲係新貨,但日本同德國會係最先發貨地。

自己都有425,同淘寶用 535 殼耳機,試聽果幾次846,都同手上shure 有同一類似問題,有啲似 Horn effect,  啲聲焗住,有回嚮共震,聼一啲入門全密封耳牛咁,好惡頂。上星期喺日本EE 再聽,架 Demo 846 相信已經煲夠,但都改變唔到對 846 感覺, 決定算數唔入。

星級玩家

新仔玩家

ozrayyau 發表於 2015-5-10 15:12
又上嚟, 唔通要買埋 846?

Ray師兄早前話過Shure SE846試聽過唔係你杯茶,倒不如等睇下有無其他更心怡既玩具啦。定係而家對SE846觀感有改變呀?

黃金玩家

又上嚟, 唔通要買埋 846?

黃金玩家

Andykong 發表於 2015-5-8 14:00
每當有人投票,個帖便會浮上來。

如沒有辦法取消投票,那這也算是一個 bud!

可能有玄機呢?

黃金玩家

可能有玄機呢?

鉑金玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

我尋日先唔小心回覆左另一個因為投票而再次浮上黎的舊post…
HiFiMAN HE-500
AKG K702, K374
Fostex T50RP
Philips L2, M1, M2L, S2, E5
JVC FX850
Audio-Tech CKM99
iBasso DX90
JDS Labs O2, ODAC, C5D, Element
Massdrop m9xx
ADL GT40
Audioengine D1
FiiO E12
Aune B1