設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[~ 原創影評 ~] 《皇家特工:間諜密令》觀後感

高級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

呢部電影創造出一個相當英國紳士風的特務,當中就是Colin Firth我覺得演得最好

IMDB有成8.3分 係一個唔差既分數  係香港我相信都一定吸引到唔少人去睇
整體黎講我覺得都唔錯 服飾黎講係主打 係正既  插曲就設定左有英倫風格既音樂  果然好匹配
套戲都有比一般特務片多既笑位 都岩年青人既口味 黎緊農曆過年假應該都幾熱

戲入面有啲特務片少見既元素 劇透我就唔打算出了 有咩突破就留比大家留意下
破左突破當中都包含左唔少常見既元素 就係果啲特務武器 槍呀炸彈果啲唔講喇
我都想題既只係果隻錶 柯南咁款

另外我有啲我覺得唔太對路既地方  最大既缺點係套戲唔太夠連貫性 可能因為當中太多元素
加埋一齊有啲唔太合情理 同格格不入 例如整體既劇情方面  所有分段都想表達唔到既野 但就好似唔太整合得到
可能我講得唔太好 如果你地有機會去睇 可能會明我想表達咩野  但可能你地會唔同意
有啲人鐘意一套戲就會覺得成套戲係完美既 咁都好正常 但畢竟係個人感受

最後我無後悔入場既

評分

參與人數 4威望 +170 金錢 +150 收起 理由
jayjay + 10 + 10
mankoo米高 + 100 + 100 精彩報告
day2013 + 10 + 10
alleelarry + 50 + 30 精彩報告

查看全部評分

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

本星期只有兩套上映電影,均有版友看罷寫影評,可喜可賀!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

鉑金玩家

今早看早場
睇下好唔好睇先

鉑金玩家

kongchai 發表於 2015-2-15 07:51
今早看早場
睇下好唔好睇先

剛剛睇完
絶對同意楼主所說好多笑位
所以年青觀眾一定睇得開心
就如我這中年人一樣咁高興
須知我是返完通宵工作在冇休息下去觀看
但我並沒有一點睡意
兩小時的片長都能全程吸引我的視線
與楼主一樣絶對不會後悔看了此片

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jayjay + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

imax剛剛睇完........................
MEGNETAR 900
ANTHEM AVM 90
CROWN 2002 *5
I-TECH 4x3500
B&W CT 7.3*3 ,B&W CT 7.5*4
TOP-EARTH QUAK *6
SUB-SVS PB16-Ultra*2 , B&W CTSW-15*2

禁止發言

電影版揸fit人

流感太勁,唔敢入戲院著,唯有等出碟!!
簽名被屏蔽

黃金玩家

睇開以前 Colin Firth 都係拍開文藝片,估唔到佢拍動作片都一流,非常好睇 !!
基本上 Kingsman: Secret Service 我係為左 Colin Firth 入場 !!
但係因為期待過大,睇到一半就 [[[刪掉50字]]],然後真係有點想吐糟
不過本身電影中充滿了暴力美同埋動作原素足夠 ! Colin Firth 打o個兩場最好睇
整體係好睇,吸引的 !!

評分

jayjay + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黑鑽玩家

早埸啱啱睇完, 套戲好有過年feel, 夠熱閙, 完全唔覺血腥味, 新派agent戲. 尤是落幕個場主題曲. 聽完即刻入佐Take That隻新碟.

評分

jayjay + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

myblue 發表於 2015-2-18 14:47
早埸啱啱睇完, 套戲好有過年feel, 夠熱閙, 完全唔覺血腥味, 新派agent戲. 尤是落幕個場主題曲. 聽完即刻入 ...

什麽歌 ??   
MEGNETAR 900
ANTHEM AVM 90
CROWN 2002 *5
I-TECH 4x3500
B&W CT 7.3*3 ,B&W CT 7.5*4
TOP-EARTH QUAK *6
SUB-SVS PB16-Ultra*2 , B&W CTSW-15*2

星級玩家

哩套戲唔差, 有啲位啲音效做得好勁吓~

我係IMAX睇, 總結係OK的
Accustic Arts Drive I, PreAmp, Amp II; Orpheus Dac One SE; PMC OB1; Rudistor 030AE; Lotoo Paw Gold Touch; HiFi ET MA9; Sennheiser HD800; Rhines Stage 5; UM 3DD