設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[主題新聞] 《黑亞當 Black Adam》優先場影評

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
《黑亞當 Black Adam》優先場影評(小量劇透) | 120分鐘DC英雄大亂鬥 | 不設字幕 | 廣東話 #好熱戲

Black Adam.jpg

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

劇透:

尋日睇左,劇情太另人抽離了,一直睇就唔知果幾個英雄其實點來,成日個腦會問點解Batman果炸人唔出,要搵呢班人。對佢地太唔熟悉,咁唔點掂呢。不過打鬥好睇嘅,cg畫質音效都正。值唔值得入場就要睇下自己之後想唔想清楚了解dc宇宙嘅情況勒!!

影評完!!🤣🤣🤣🤟

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 熱話 +100 收起 理由
影音小編輯 + 100 + 100 + 100 多謝大王報告

查看全部評分

鉑金玩家

之前的justice league / Suicide Squad都係咁玩
幾個角色齊集展現一場, 反應好就再拍獨立作
同marvel相反方向

batman果d人唔出, 好簡單咪無咁大筆直囉, 又或者要解釋就如同marvel avenger角色獨立作一樣, 打到天崩地裂都好, 非主角的其他avenger成員都唔見人 (最多有時會客串下)

DC《黑亞當》監製揚言「超人大戰黑亞當」將會是長遠電影系列計劃|#電影資訊

https://post76.hk/news/2022/10/black-adam-superman-cameo/

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

我睇完都覺得OK啦, 10分我俾7.5分.
故事又唔算好突出, 同埋個媽子其實都幾煩, 不過Dr Fate真係好型. 但唔喜歡係佢地(特別係hawkman) 講野真係非黑即白, 一係hero一係villian咁. 但現實中其實好多hero地位都係比較灰色, 就如batman我相信現實中一定無一個地方容許一個人咁去捉犯. 一早拉o左佢了. 所以好奇怪佢地開口埋口都話black adam係壞人etc. 少少為捉而捉咁.

至於點解唔出justice leage, 我自己認為一開始black adam出現時amanda waller都未正確評估到個風險, 所以只係叫hawkman搞掂 (當中仲要2個人係新人), 最後當然唔夠打. 所以尾段都有superman出來同佢傾.

另外因為shazam本身走"輕鬆"路線, black adam明顯"認真"d, 所以都唔知2個宿敵對決會點 XD
同埋shazam 話自己睇晒所有fast and furious電影, 唔知到時見到the rock會唔會認錯佢係Luke Hobbs XD