設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 《完美監護人》唔通Netflix 怕得罪俄羅斯黑幫抽起Dirty Money...

黃金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
好生奇怪!唔知各位可知原因?

上年三月明明睇咗Netflix 部紀錄片《Dirty Money 》第二季有六集,其中第五集《Guardian, Inc 》就係講美國啲醫生、律師、護老院同埋長者監護人公司點樣串通,夾硬話冇親冇戚嘅孤獨老人家有痴呆症,然後等法庭判咗佢做咗老人嘅生活監護人,跟住送佢入護老院與世隔絕,再以合法監護人代理佢去幫佢買晒資產來騙取孤獨老人嘅財富!
點知今日想搵番呢一集黎睇,發現Netflix無端端特別地將呢一集刪除咗,剩低其他五集,非常之古怪?🤔🤔🤭🤫有冇人知道乜嘢事? 🤭🤔🤔

我之所以想搵返呢一集黎睇,就係因為啱啱今朝睇咗呢部《完美監護人》,劇本寫得非常之精彩,背景就係講女主角(《失蹤罪》奸到出汁嘅露莎蒙碧姬 )利用呢一樣嘢去騙取一位老人家嘅資產,從而發現咗一個俄羅斯黑社會首領(由《權力遊戲》嘅小惡魔侏儒飾演)嘅身份,於是兩位奸人鬥法,最後竟然一齊合作將呢種騙財手法大搞連鎖公司上埋市.......
電影劇本唔錯,再次披露呢種駭人聽聞嘅走法律罅騙財手法,值得大家一看的七分片。
正想同大家講呢種手法有部紀錄片可參考,以示係真人真事嘅時候,就發現點解呢Dirty Money第五集零零舍舍唔見咗,現實生活確實離奇,相信可能有法律潛在麻煩,故此Netflix將呢一集刪走,唔通真係怕咗俄羅斯黑手黨?😱😱😱😱

#061/2021

評分

參與人數 7威望 +800 金錢 +800 收起 理由
光與曝光 + 10 + 10 超正, 一定要加分
gamma + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得
小瑟 + 500 + 500
chhanthony + 80 + 80
alleelarry + 50 + 50
SonSon + 100 + 100
rach + 50 + 50 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

黃金玩家

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

喺美國,I care a lot 都多人關注好多feed back,可能當地社福市場大。
露莎蒙碧姬同埋拍過喋血戰士+戰鬥天使的艾莎·岡薩雷斯,兩個都曾經飾演過cyborg,依家攜手合作大玩Les,有點驚喜。故事情節女主都唔係一帆風順,幾吸引吓

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

噚晚睇完I care a lot ,睇頭十分好睇,但去到中段劇情有少少反駁同夾硬嚟,結果係大快人心,但太突然...無乜鋪排。
Anthony Chan
AV Blog: avnewbie.com
Full Active 5.2.4 system
Sources: Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, AV Processor: Acurus Muse 16, Speakers: PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Ya

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

chhanthony 發表於 2021-2-23 12:45
噚晚睇完I care a lot ,睇頭十分好睇,但去到中段劇情有少少反駁同夾硬嚟,結果係大快人心,但太突然...無 ...

開頭應該係真人真事,中段作到加鹽加醋,結局可能係真人真事!

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由

查看全部評分

鑽石玩家

chhanthony 發表於 2021-2-23 12:45
噚晚睇完I care a lot ,睇頭十分好睇,但去到中段劇情有少少反駁同夾硬嚟,結果係大快人心,但太突然...無 ...

vs wonder woman, 我會揀呢套

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由

查看全部評分

sony A95K, lx82, FocusAudio 78
別人笑我太求其,我問巴打睇乜戲

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

從未睇過一套戲會咁憎個主角.......

星級玩家

多謝介紹, 導出一個我完全唔知既黑暗實況(記録片都睇埋)...

其實故仔夾唔夾硬嚟己經唔係重點,故事過程尚算順暢,我信壞人係會唯利是圖,
現實好人未必有好結果,而且故事主要角色都唔係好人,
故事最後一幕當埋一個大家易接受既結果.

黃金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

剛剛睇咗真係好正,多謝推介

黃金玩家

成龍大哥 發表於 2021-3-7 12:30
從未睇過一套戲會咁憎個主角.......

yes, 所以我自己唔得呢套戲!