設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

🎉SHURE AONIC 純真傳說 76-YouTube LIVE 活動

關閉 [複製鏈接]

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
直播後資訊更新 :多謝大家昨晚收看我們的LIVE直播,如果有版友需要 Shure Aonic 3, 4, 5, 50的『Post76直播會員入手試優惠』, 請先在本帖留言 "我有興趣要優惠", 我地就會PM回覆大家相關優惠資訊。

🎉又有 YouTube Live 活動嗱!!
今次輪到耳機!! 呢期兩大觸目重點 ~ 76 嘅,當然係耳機狂人 Cato 幫手分享最專業嘅耳機圖文評測;而市場上嘅話題之作,梗係美國品牌 Shure 成立 95 周年,並推出嘅 AONIC 3、4、5 入耳式 及 50 頭帶式耳機!! 兩部份結合就剛好可以黎一次 ... 76-YouTube LIVE 活動系列:
【Shure AONIC 純真傳說】
[youtube]Wi43e4x5SiI[/youtube]
***********************************************************************************************************************************
會員想參予的話,無需報名或點擊任何參加程序,只要記住 YouTube Live 活動時間,準時收看就可以!! On Live 其期間如遇上疑惑,
亦可隨時留言發問,小瑟及當集嘉賓將盡量作答,而且留意每集內容,更有機會獲獎,詳情請留意是次活動前後的提示。
************************************************************************************************************************************

Shure 一直以生產專業級收音咪及耳機而聞名,其下產品由收錄到還原播放,都能保持高純真度;令不少粉絲愛不惜手,即是推出了幾十年,依然被受追棒,可謂業界神話。

今年品牌成立 95 周年,特別開拓全新系列包含 3 款入耳式耳機: AONIC 3、AONIC 4 和 AONIC 5,仲有無線嘅頭帶式 AONIC 50,定位及售價各不同,音色各有獨特之處,而市場嘅反應非常正面
所以我地又忽發奇想,不如請黎 Cato 老師與小瑟開 Live 分享下 ...

1) Shure 嘅認識,如何由專業收音器材承傳到民用產品
2) 4 款 AONIC 嘅試後感覺及如何決擇
3) 線材轉換如何提升 AONIC 嘅聽感
4) 當然會即場簡答下大家嘅提問 等<--- 仲可能有點驚喜畀大家!!

咁豐富嘅內容,記住 mark 定日期、時間,準時當晚安在家中,  出席 Post76 呢個首個耳機嘅 YouTube Live 活動!!!

日期: 2020 年 6 月 11 日 (星期四)
時間: 19:30-20:00
嘉賓: 耳機狂人 Cato 及 小瑟 大王
地點: -->在您家中收看
Post76 YouTube Live 頻道

SHURE AONIC 純真傳說 76-YouTube LIVE 活動 R4.jpg
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Post76 玩樂網 爆發影音新體
***********************************************************************************************************************************
會員想參予的話,無需報名或點擊任何參加程序,只要記住 YouTube Live 活動時間,準時收看就可以!! On Live 其期間如遇上疑惑,
亦可隨時留言發問,小瑟及當集嘉賓將盡量作答,而且留意每集內容,更有機會獲獎,詳情請留意是次活動前後的提示。
************************************************************************************************************************************

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
GallantTam@FB + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果大家有乜想知、有乜想問,都好歡迎大家係呢到先留言;不論您係討論區或當晚 Live 時留言/發問,都會有機會得到限量驚喜 XXX ~ 畀兩邊平台嘅會員!! 想知有幾驚喜 ... !?
記住留意我地首個耳機 YouTube Live 活動!!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Post76 玩樂網 爆發影音新體

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

下星期四晚上會同CATO老師一起吹呢個SHURE最新的AONIC 3,4,5 同 50的, 小瑟已經試過哂4隻機, SHURE的確係有料到, 一係唔出, 一出都真係正既!

大家有咩想問, 可以係度留定言先, 我地會係LIVE內中間送D小禮物比大家之餘, 有係度留言的版友亦可以得到小禮物架~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

多口一提, 出左firmware version 4.3.
記得update左先測試啊 : )

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wil-wil + 10 + 10 Thanks!!

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

搵緊新 headset... 希望有一款0岩聽
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

marsover 發表於 2020-6-6 22:55
多口一提, 出左firmware version 4.3.
記得update左先測試啊 : )

AONIC 50呀???? UP左呀~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

issachar 發表於 2020-6-7 04:01
搵緊新 headset... 希望有一款0岩聽

要咩頭帶式要求???

Post76玩樂網.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2020-6-7 21:14
要咩頭帶式要求???

高音甜中音準低音勁   樣要順眼, 用料要上乘, 要有 3.5 同 4.4 線...

我聽歌好雜乜都聽下, 比較鍾意有調音既 headset, 太 monitor 我唔得...
我覺得我係 bass head, 但係有 D 強調 heavy bass earphone headphone 我又會覺得高中音濛哂...

Player 有黑磚同埋 Fiio M11 Pro... 耳機用緊 846 多年... 一直都想升級不過聽過好多貴價既 earphone headphone 我都覺得不及 846...

評分

參與人數 2威望 +150 金錢 -50 熱話 +20 收起 理由
影音小編輯 + 100 -100 + 20 超正, 一定要加分
wil-wil + 50 + 50 多謝支持!

查看全部評分

LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

5萬

總版管

如果 846 仲係你至愛, 唔知隻 5 仔你聽完會點呢!?? 我都想知你既聽感呢.......我自己就真係LIKE 4 仔既.....!!!
隻50除左夏天難帶出街之外, 其實都冇咩投訴呢~

Post76玩樂網.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2020-6-8 13:47
如果 846 仲係你至愛, 唔知隻 5 仔你聽完會點呢!?? 我都想知你既聽感呢.......我自己就真係LIKE 4 仔既.... ...

大耳牛, 賣飛弗, 50無投訴
降噪耳机, 之前~前就以bOSE做對比, 後來就變Sony WH-1000XM3 做台主.
shure呢隻唔知有無机會接力呢?

評分

參與人數 2威望 +150 金錢 -50 熱話 +10 收起 理由
影音小編輯 + 100 -100 + 10 認同到一個點呀
wil-wil + 50 + 50 多謝支持!

查看全部評分