設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: lamswim

[討論] 山靈出左一套新機

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

即係胆機拉,用邊種胆,KT88 OR EL34 呢? 用幾多支呢.用胆夾AV 就真冧左D,唔夠爽.大打折扣.我之前都係 ...
lamswim 發表於 2010-6-8 16:00

有d攪錯啦!部amp唔係膽機黎係原子粒機黎!部amp都係新駁昨晚聽左幾首ja,未試真因個仔仔要考試唔可大聲試,求其試左d setup野就算啦!
所以未見真章唔敢出報告!
但可以講係代理到試果時既感覺既,起初試用部CD2.1 player + 唔知咩型號膽機amp黎駁埋,兩部都係膽!即係膽去膽所以人聲尖,高音好搶,底音唔掂,冇哂動態!
跟住叫佢試用部CD2.1駁埋部A2.1 amp一套黎試,咁當堂唔同哂,人聲暖返,底音收得靚自然感覺唔同哂,力水都唔同分柝力好好!
咁最後梗係試埋T80se駁A2.1 amp啦!效果係點唔駛講啦比錢啦! 見前面d post都知啦!
以上係我既木耳聽到既野!有錯莫見笑!

專業玩家

回復 41# KING

官網資料. king 兄,要check 清楚係唔係用東芝功率管 ,因為暫時未找到內部圖
        产品特点:

◎ 采用东芝功率管
    ◎ 四组线路、一组BYPASS、一组平衡输入
    ◎ 2 x 100W/8欧功率输出
    ◎ 高精度数字音量调节
    ◎ 待机电源功耗小于1W

技术规格:

频率响应 .................... 10Hz - 50KHz (-1dB)
    非平衡输入灵敏度 .......................... 270mV
    平衡输入灵敏度 ............................ 540mV
    THD+N ......................... <0.008% (1KHz 5W)
    最大输出功率 ....................... 160W/4Ω x 2
                                         100W/8Ω x 2
    信噪比 ........................... >95dB (A计权)
    最大功耗 ................................. <600W
    体积(宽 x 深 x 高) ......... 460 x 415 x 118mm
    净 重 ............................... 约 15.2 kg

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

你唔係叫我拆開部機黎睇ma!代理係咁同我講個喎!

專業玩家

回復 43# KING

咁又唔駛 . 等我找內部圖睇下先.到時再話你知

3萬

鑽石玩家

回復  KING

咁又唔駛 . 等我找內部圖睇下先.到時再話你知
lamswim 發表於 2010-6-8 19:54

搵到記得post相上黎同大家分享呀!

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

國內機都出av bypass int. amp 啦...呢部真係唔錯

進階玩家

現在好多弟兄都食兩味,國內廠商很進取,其它廠好快都會跟隨{:5_89:}

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

部amp有兩組speaker out,可以點樣駁既呢?
係咪可以插 bi-wire呢!
KING 發表於 2010-6-1 20:54

King Sir,

應該係哩!Spk A + Spk B = Bi wire
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

3萬

鑽石玩家

King Sir,

應該係哩!Spk A + Spk B = Bi wire
Big_McIn 發表於 2010-6-9 08:40

收到,清楚明白!thanks!
4出2得唔得呢? 我對喇叭single wire ja!但會唔會爆喇叭呀呢!

專業玩家

找左成晚都找唔到內部圖,可能真係太新.大陸討論區都冇人提起呢部機