設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

【活動報名】EPSON EH-LS650超短焦鐳射投影機 ! 玩盡100吋屏幕

見習版主

三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

活動類型 :
影音活動
活動時間 :
2024-7-18 19:00 至 2024-7-18 20:30 商定
報名截至 :
活動地點 :
Unify Color Limited 嘉名工廠大廈E座3樓09室
性別要求 :
不限
已報人數 :
剩餘名額 :
0 人

**************************************************************************************************************************************
報名須點擊本帖頂部「我要參加」選項,並須填寫姓名、聯絡電話 及 電郵等資料,最後點擊「提交」選項完成申請。
最終截止後見到自己頭像出現於【已通過】名單中,或於確認出席帖內名單上出現自己名稱,才算被安排出席,而我們亦會以會員的個人
訊息 (PM)、WhatsApp 或電話直接聯絡,確定該出席名額。
*************************************************************************************************************************************

EPSON x Post76
玩盡100吋屏幕 - 日系4K影院體驗會

夏日熱辣辣,當然要同親朋戚友喺屋企開恆冷氣煲劇啦,而且嚟緊仲有歐國盃、巴黎奧運同英超,有咁多好睇嘅節目等住我,當然要整返個大屏幕盡情享受,咁投影機就係一個唔錯嘅選擇啦!!! 講到投影機,不得不提 EPSON 呢個已經有八十幾年歷史嘅日系品牌啦,今年佢哋强勢帶住呢款新產品 EH-LS650 超短距家用鐳射投影機返嚟!!!

有聰明嘅版友係咪覺得 LS650 似曾相識呢?冇錯啦,上年小瑟就喺 76 大本營同大家睇過佢大佬 EPSON EH-LS800 投影機EH-LS650 超短距家用投影機作爲 EPSON 最新一代嘅 CP 值之選,能夠做到價錢更易入口嘅同時,亦保留到大佬關鍵嘅技術,提供 4K 解析度,輕鬆投射出 120 吋畫面,更加内置同樣都係日本品牌 YAMAHA 嘅 2.1 聲道喇叭,喺聲畫表現方面保持到水準。

今次嘅體驗會,小瑟仲邀請到 Unify Color Limited 嘅創辦人 色魔 Anthony Lee 同大家一齊實試呢部 LS650 究竟出嚟會係咩效果。以家居用家最實際嘅角度出發,模擬平時喺屋企睇 Netflix 煲劇、睇 4K 電影嘅使用情景。另外,作爲色彩管理方案專家,玩投影機非常有心得嘅 Anthony 仲會現場分享究竟點樣先可以投影出理想嘅畫面探討又有咩調校設定可以令畫面、色彩呈現得盡善盡美呢~

Epson EHLS650投影機活動 thumbnails_v0201.png

活動詳情:
日期: 2024 年 7 月 18 日 (星期四)
時間: 19:00 - 20:30
名額: 8-10位
地點:青山道688-690號 嘉名工廠大廈E座3樓09室 (近荔枝角站C出口)

Epson EpiqVision EH-LS650 超短距家用鐳射投影機 支援 4K PRO UHD 解像度提供高達 3600 彩色流明(Light Output),明暗對比度超過 2,500,000:1。更加採用 3LCD 技術,大大減少彩虹效應。EH-LS650 投影機加强了投射比嘅表現—— 0.26:1,只要大概 27 cm 就可以投射出高達 100吋 畫面。根據與投射屏或牆壁平面嘅距離,能夠投射出 60-120吋畫面。

EH-LS650 提供兩個 HDMI插頭,HDMI2 支援 eARC/ARC。內建Android TV平台,咁用家就可以利用例如 Netflix, Disney+ 等各種串流平台收看節目。使用上,用家能夠連接 EPSON 嘅 Setting Assistant app 控制,協助調整畫面嘅比例等。

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
參加辦法:
版友必須於 2024 年 07 月 13 日 14:00 前申請,報名時須在『聯繫方式』欄目中填入所需聯絡資料,最後請點擊「我要參加」
選項才算完成。

於截止後,如報名人數超於上限,76-FriendClub 會員可優先進行抽籤,被抽中會員將經系統訊息 (PM) 通知『活動的申請已通過批准』。收到訊息後,須盡快pm 回覆 erinerin ... 你們的聯絡電話以確實,如於指定日期內未能提供所需資料,被抽中之會員將當作自動棄權處理,該名額將由其它落選會員再抽籤補上。
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
注意事項:
1) 網友被抽中出席後,必須於活動開始前 24 小時確保名額以被確認,否則視作放棄該出席權利;
     如該名額因此被分配到另一版友,且已得到確認出席,網站絕不作出任何安排或承諾。
2) 當日出席版友必須於活動開始前 15 分鐘到達及簽到以確實。
3) 未經確認身份謝絕 walk-in 參與。
4) 如被安排出席的會員於當日活動缺席,並且沒有合理解釋通知版主,網站有權取消該會員再次參加活動的權利。
5) 是次活動只供 Post76 玩樂網之會員參加,任何與該會員一同出席而非 Post76 會員的親朋戚友,一律不可參加
    活動前後相關的一切跟進安排與獎賞。
6) 如因天氣或其他情況臨時取消是次活動,我們會於網站內發帖公布,並可能以 SMS 短訊或Whatsapp通知受影響的版友。
7) 網站有權按情況需要,自行更改相關內容及取消被抽中出席會員資格,並不作任何通知。
8) 如有任何爭議,Post76 及相關合作伙伴將保留最終決定權。
Post76 玩樂網 「爆發影音‧新體驗」
**********************************************************************************************************************************************
請點擊本帖頂部「我要參加」選項,並須填寫姓名、聯絡電話 及 電郵等資料,最後點擊「提交」選項完成申請。最終截止後見到自己頭像出現於【已通過】名單中,或於確認出席帖內名單上出現自己名稱,才算被安排出席,而我們亦以會員的個人訊息 (PM)、WhatsApp 或電話直接聯絡,確定該出席名額。
**********************************************************************************************************************************************

已通過 (11 人)

留言 申請時間
sflai 2024-7-9 13:24
lamech

bumblebee 2024-7-8 22:51
Mokify33 2024-7-8 21:20
leekcj 2024-7-8 21:15
SpideryL

Tam2024

yanvi 2024-7-7 15:42
necson

TvBuddy@G 2024-7-7 13:02
JoeLeaf 2024-7-7 10:05
請支持 Post76 小編 erinrerin 🧚🏻‍♀️🧚🏻‍♀️🧚🏻‍♀️
- 支持 Apple 生態圈
- 學車筆試合格者(未考路試)
- 打到呢道 突然想食金沙朱古力...

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

唔該哂 ERIN 幫手做個報名帖!!!

今次呢部 LS650平左好多, 但汁數一D都唔差, 小瑟已經做左評測, 不過應該都要D時間先出到, 大家如果都想自己體驗呢部超短投就快D報名啦!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

見習版主

小瑟 發表於 2024-7-4 16:30
唔該哂 ERIN 幫手做個報名帖!!!

今次呢部 LS650平左好多, 但汁數一D都唔差, 小瑟已經做左評測,  ...

幾時出片㗎~ 我已經擔定凳仔 買定爆谷等啦
請支持 Post76 小編 erinrerin 🧚🏻‍♀️🧚🏻‍♀️🧚🏻‍♀️

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

good job

見習版主

各位參加者注意

話曬大王難得邀請到色魔分享,梗喺要捉住佢請教啦!!! 如果大家對於 LS650 有問題或者對於投影機嘅心得想交流吓,歡迎喺道留 comment 同我哋講!!!

小編帶定頭盔先問咗唔一定答架 不過講定冇壞

見習版主

報咗名又唔確定有冇名額嘅各位可以去下面link睇吓有冇自己個名~~~
EPSON EH-LS650超短焦鐳射投影機 ! 玩盡100吋屏幕
https://post76.hk/forum.php?mod= ... &fromuid=128863
(出處: Post76.hk)