設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[投影機/幕] "超"不專業開箱系列 - ASUS ZenBeam L2 LED 便攜式投影機

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.05 AM (2).jpeg
終於忙完搬屋,長官大人有少少錢,比到我買鍾意嘅嘢 ,所以今日同大家分享我放喺房嘅一部LED投影機 - Asus ZenBeam L2

WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.05 AM (20).jpeg
960 LED 流明,即係大概400 ANSI 左右,已經係全高清,便攜式LED投影機嚟講已經非常光同清楚
好似我咁,唔使去到全黑都已經享受到好優質嘅畫面

加上自帶自動梯形矯正,四角修正,同埋自動對焦,仲有自動避開障礙功能,基本上放邊度都可以做到投影

WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.05 AM (18).jpeg
投影100吋,只需要2.5米

WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.05 AM (22).jpeg
WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.05 AM (21).jpeg
另外仲支援 Android TV Box,Netflix /Disney+ 絕對冇問題 ; 而且因為行Android,所以裝其他Apps都冇問題

WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.05 AM (24).jpeg
今次終於將充電位變成USB C ,解決咗上一代充電針頭問題

WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.05 AM (17).jpeg
最後,喇叭仲要用咗 harman 10W,去露營,屋企娛樂絕對夠用, 如果覺得唔夠,仲可以外接喇叭 “3.5”

續航力方面,官方就講到大約3.5小時,我實測,大約三個鐘,似乎基底設定

WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.04 AM.jpeg
WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.04 AM (1).jpeg
當然播返兒歌就係必定動作啦 (入關通行證)

其他照片
WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.05 AM (1).jpeg
WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.05 AM (23).jpeg
WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.05 AM (3).jpeg

個人用後感:
重量輕巧,方便拎來拎去,畫面成像唔錯,散熱風扇聲音唔係好覺

改善空間:
火牛雖然90W ,如果更加輕會更好;Android弊病,iPhone mirror 要裝app

個人比分:
價格 (3/5)
畫面質素 (4/5)
程式應用 (4/5)
流動性 (5/5)
WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.05 AM.jpeg
WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.05 AM (5).jpeg
WhatsApp Image 2024-08-05 at 9.22.05 AM (4).jpeg

評分

參與人數 7威望 +596 金錢 +596 熱話 +200 收起 理由
Manko + 20 + 20
1234mdhui + 10 + 10 呢個Topic好正,好有參考價值!
MDLP + 80 + 80
Keithtam0808 + 6 + 6 呢個Topic好正,好有參考價值!
rach + 80 + 80 師兄報告詳盡,真正用家心得。
小瑟 + 200 + 200 + 100 師兄報告詳盡,真正用家心得。
erinerin + 200 + 200 + 100 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

行動組版主

三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章

過倒海關贏一半 🤣 🤣 🤣 🤣

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Kobekobe5310 + 10 + 10 非常認同呀。XD

查看全部評分

請支持 Post76 小編 erinrerin 🧚🏻‍♀️🧚🏻‍♀️🧚🏻‍♀️
- 快高長大
- 未來道路新人王
- 想食金沙朱古力...

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好開心喎!尤其係bb睇得開心1!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Kobekobe5310 + 10 + 10 B-)

查看全部評分

進階玩家

請問頂到幾耐?

星級玩家

冇特登去計,不過播一套狂野時速絕對冇問題

進階玩家

Kobekobe5310 發表於 2024-8-8 16:32
冇特登去計,不過播一套狂野時速絕對冇問題

我見官網寫三個半鐘頭,扣除水份,睇場戲點都夠啦

進階玩家

1234mdhui 發表於 2024-8-12 09:19
我見官網寫三個半鐘頭,扣除水份,睇場戲點都夠啦

不過話時話,部機有冇乜嘢缺點?唔好意思,因為有啲興趣

星級玩家

1234mdhui 發表於 2024-8-12 12:31
不過話時話,部機有冇乜嘢缺點?唔好意思,因為有啲興趣

我個人覺得喇叭細聲咗啲,所以我之後外接咗個喇叭

進階玩家

Kobekobe5310 發表於 2024-8-12 16:36
我個人覺得喇叭細聲咗啲,所以我之後外接咗個喇叭

咁出去露營嘅時候咪要帶多舊嘢

星級玩家

1234mdhui 發表於 2024-8-13 09:32
咁出去露營嘅時候咪要帶多舊嘢

我都係帶個喇叭同電池就OK