971931 發表於 2011-12-31 23:01

請各位C兄幫手解答一下關於一些家庭影院組合既問題

因本人係從未玩過5.1既新手
因為屋企裝修 而又想買過哂屋企D家私 自己又好中意睇戲的
屋企又未有5.1 而且我又對尼方面又吾識
所以只能係商場某D賣家庭影音組合既舖頭買
最後就買左尼套Samsung HT-D5500 3D Blu-ray 5.1
因為我見間舖頭門口都係試緊尼套 所以最後先買左尼套5.1
但我又吾清楚尼部HT-D5500 D聲好5好
所以想請教一下各位C兄幫手解答我尼個新手
我想問下尼部5.1算5算好尼??唔該各位

R.C. 發表於 2011-12-31 23:18

回復 1# 971931

971931 ching , 你預幾多筆值呀 ?
我初頭第一次買機o既時候 ,
都好似你咁諗住買套裝機 ,
後尾o係度睇多兩睇 ,
就由初頭預算5,6k 變o左差唔多30k ,
但係而家自己都覺得幸好當初無買套裝 ! {:6_211:}
套裝機無疑係方便 ,
但係預算足夠的話砌機會正好多 !

971931 發表於 2011-12-31 23:32

回復971931

971931 ching , 你預幾多筆值呀 ?
我初頭第一次買機o既時候 ,
都好似你咁諗住買套裝機 ,
...
R.C. 發表於 2011-12-31 23:18 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

其實我已經買左咖啦 我都係初學者 乜都吾識
我都係新手買套裝機玩住先 就算你比套過M既機比我都吾識分別
我想知其實套裝機有乜吾好 D聲吾掂定係點牙??吾該

R.C. 發表於 2012-1-1 00:11

回復 3# 971931

ching 都已經買o左咪暫時玩住先囉 ! {:1_254:}
其實好唔好聲每人要求都唔同 ,
唔係話套裝機一定唔好聲o既 ,
最緊要自己覺得滿意就可以 ~ {:1_351:}

base-ck 發表於 2012-1-1 00:49

上多D呢到包你好快想換機,呢到毒物太多...{:6_183:}

Fabregas 發表於 2012-1-1 01:07

師兄係咪post錯區?
點解係BLU-RAY軟件討論區問硬件問題?

sunny 發表於 2012-1-1 01:20

買左就唔好問好唔好!唔識駁唔識set再上泥研究下。

971931 發表於 2012-1-1 02:02

sunny 發表於 2012-1-1 01:20 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

甘我到時唔識駁唔識set再上黎問啦....吾該哂

Einstein 發表於 2012-1-1 05:30

回復 1# 971931

套機ok Ka...enjoy la, 要求高左就要upgarde{:6_236:}

ykluk 發表於 2012-1-1 09:52

sunny 發表於 2012-1-1 01:20 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

講得好呀伸你,玩具買咗就唔好問好唔好,機都未煲熟就諗住換款,咁買嚟做乜?{:6_180:}
玩av/hifi噁係追iphone,自己眼耳收貨就無問題啦!{:6_193:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 請各位C兄幫手解答一下關於一些家庭影院組合既問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。