gtf 發表於 2011-12-21 12:27

入門amp選擇....... 15/16 中....

噤多位師兄, 小弟超新手入門....

木耳一對, 對amp之選擇一知半解, 希望噤多位師兄指點一下.....

廳可用空間: 約100尺
睇戲:70% 聽歌20% 打機10%
5.1: 暫定 kef3005 / Cambridge MINX215 (可見未來都唔會轉7.1)

依家睇緊下面幾部amp.... 唔知邊部會好d.....

Onkyo TX-NR609
Pioneer VSX-921-K
Yamaha RX-V571

請指教.... {:6_162:}

edlsang 發表於 2011-12-21 12:32

回復 1# gtf

Onkyo 609

kinggor 發表於 2011-12-21 12:42

回復 1# gtf

Ching 我勸你買套裝算啦!呢度冇咩人會教你玩入門機! 好似我買完,又唔知點玩..自己SET 完晒..好似想小小升級..呢度D人會叫你點解唔一步到位....就係咁.
入門機D冇咩人討論.好似以我為例.問左好多野都係唔係好正面回覆.因為我都是新手一名..唔想好似我咁買套裝機啦!

ykluk 發表於 2011-12-21 12:47

睇戲多不如y記, 不過聽歌應該無咁好...
p記分析力好, 但畫面普通啲
而o記就乜都有平衡啲, 畫面最好...
ching最好都係你自己親身去聽一聽, 耳聽為實, 咁先知邊個牌子啱自己!! {:6_182:}

avlam 發表於 2011-12-21 12:48

講堅成100尺比多 3k 買809啦 !!!{:6_188:}

adamkong 發表於 2011-12-21 12:52

回復 3# kinggor

我都覺有d師兄 係唔係都叫人一步到位 鬼唔知咩 有錢有地方先得架 ...{:6_188:}

不過 都唔係個個係咁既 仲有好多ching既意見都好有用的 {:6_182:}

avlam 發表於 2011-12-21 12:56

回復kinggor

我都覺有d師兄 係唔係都叫人一步到位 鬼唔知咩 有錢有地方先得架 ...

...
adamkong 發表於 2011-12-21 12:52 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

咁我算唔算係呢 ?{:6_188:}

JKC710 發表於 2011-12-21 12:56

師兄, 唔係計可用空間, 係要計哂成個廳既面積~~

adamkong 發表於 2011-12-21 13:03

回復 7# avlam

你玩既時候係成日叫人一步到位 不過 係分得出 講真定講假

平時你都比左好多好好既意見其他師兄弟

你係一個輕鬆快活人{:6_182:}

JKC710 發表於 2011-12-21 13:04

回復gtf

Ching 我勸你買套裝算啦!呢度冇咩人會教你玩入門機! 好似我買完,又唔知點玩..自己SET 完 ...
kinggor 發表於 2011-12-21 12:42 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄, 千其唔好咁講, 平有平玩, 貴有貴玩, 最緊要係有得玩~
可能係撞唔岩時候O者, 我自己玩入門機果陣呢度D師兄不知幫左我幾多~
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 入門amp選擇....... 15/16 中....

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。