YSIULUN 發表於 2011-11-20 14:46

國內買投影幕 (幾經辛苦終於攞左返來 8#)

請問各位CHING如果在華強買投影幕
(交通方面)自己有咩方法可以帶回香港?
華強附近有出租車至皇崗口岸嗎(地鐵應該唔俾入)?
大巴(跨境全日通) / 皇巴士 又俾唔俾上?

andytam 發表於 2011-11-20 15:41

俾多小小錢送貨,香港收貨,舒舒服服.

ng_tim 發表於 2011-11-20 16:10

俾多小小錢送貨,香港收貨,舒舒服服.
andytam 發表於 2011-11-20 15:41 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

同意, 上TB買, 佢送到落嚟仲好啦~{:6_182:}

Ching諗住上去買咩幕?

gikifk 發表於 2011-11-20 16:51

塗寶好似唔送香港

edlsang 發表於 2011-11-20 17:16

回復 1# YSIULUN

係上面買会平幾多呀 ? !

ng_tim 發表於 2011-11-20 17:27

塗寶好似唔送香港
gikifk 發表於 2011-11-20 16:51 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

唔係間間都唔送ga
再唔係搵淘點幫手送~

kkkkk6681 發表於 2011-11-20 17:42

數字台有師兄可幫手買大陸幕,有電,有灰白,有拉繩,有搖控,可送貨,叫佢俾啲樣板相睇吓。

YSIULUN 發表於 2011-11-20 20:34

剛剛幾經辛苦攞左返來
其實我一早喺tb訂嘅(因為65"所以要訂做)
不過佢唔送香港要去華強快遞度攞
但係個快遞$40幫我送去關囗
我去左羅湖過左關好順利收左貨
但返來時過完關去到港鐵閘口佢堅決唔俾我入閘要我返大陸
(港鐵最長只可以1.3m, 支野2m)
咁唯有好灰咁返深圳好辛苦搵到架白牌車去皇崗
終於順利帶到返來
如果下次有ching同樣想買,記得皇崗拾巴士唔好學我咁蠢

P.S. 我支係JK HD300MKII 65"連搖控電動白幕 HK$ !$))
       如果黑位要加長每10cm RMB$ !!)

andytam 發表於 2011-11-20 20:51

大巴(跨境全日通) / 皇巴士都唔俾上,怎樣過關?定係坐中港客車呀C兄?

gikifk 發表於 2011-11-20 20:56

大陸幕R3x有得賣,如果唔想甘辛苦,比多$200送到你門口
頁: [1] 2
查看完整版本: 國內買投影幕 (幾經辛苦終於攞左返來 8#)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。