hoiyin1986 發表於 2011-11-16 11:17

請問有沒有YSP-5100既玩家

HAHA~~~小弟終於買左啦~~
依個星期會收到貨~
好期待呀!!!

原本只係想買YSP-2200
但係聽完YSP-5100之後~我覺得差太遠啦~
岩哂擺房間享用~~

好想快D收到呀!!!!

Mr.Yamaha 發表於 2011-11-16 11:26

HAHA~~~小弟終於買左啦~~
依個星期會收到貨~
好期待呀!!!

原本只係想買YSP-2200
但係聽完YSP-5100之後~我 ...
hoiyin1986 發表於 2011-11-16 11:17 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Congratulations!
    Enjoy the Movie & Music

hoiyin1986 發表於 2011-11-16 15:27

THANK YOU, Mr.Yamaha

我親身去聽過其他牌子出既SOUNDBAR
OH~真係好唔掂.....一句講哂 "無乜料到"
之後就去左華仁試聽下YSP-5100
一聽就中哂毒!!!

3keith 發表於 2011-11-26 12:12

hi 我用緊 . OK 吾錯 .
我配埋 SW150 十仔 .

hoiyin1986 發表於 2011-11-29 17:24

HI~3keith
我都覺得重低音比較差左少少
我都想買埋佢~請問幾錢呀??

同埋呢~我想問下呢~
音場你係用auto setup還是手動setup架?
我set完之後唔係點feel到個surround sound.....{:1_255:}
我用電腦hdmi出唔到5.1or7.1~只可以兩聲道L AND R
xbox就得認出5.1~不過都係出唔到7.1
可唔可以教下我點做好呀??

3keith 發表於 2011-11-29 17:43

HI~3keith
我都覺得重低音比較差左少少
我都想買埋佢~請問幾錢呀??

同埋呢~我想問下呢~
音場你係用auto se ...
hoiyin1986 發表於 2011-11-29 17:24 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

個重底音果時大概 十四張紅三魚 .
最初係用 佢自動去 set , 不過效果真係吾多滿意 , 用手動搞左一大輪先feel 到 surround 既效果 . 依個要比d時間慢慢去 set .
用電腦出 , 我估你要睇返你電腦張 sound card 先得.
我就係用 bdp hdmi 上去 5100 果到 , 係出到 7.1

漏左一樣 , 7.1 要 藍光碟先出到 .

hoiyin1986 發表於 2011-11-29 18:12

3keith~
我仲想問下你自己會用慣邊一個MODE黎睇戲架??
SET野既時候有咩特別野要留意返??

我今晚試下用PS3開藍光碟試試先~
先謝謝你的幫忙~~因為小弟第一次玩~~{:6_240:}

jjmouse 發表於 2011-11-29 20:03

I want to buy YSP-2200 and 5100...may i know the price of them ? thanks sin{:6_208:}

jjmouse 發表於 2011-11-29 20:04

BTW, what do u think about 2200 ?

3keith 發表於 2011-11-29 21:35

I want to buy YSP-2200 and 5100...may i know the price of them ? thanks sin
jjmouse 發表於 2011-11-29 20:03 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
5100 我 8 月果時連埋 sub w 一齊係 tl 買 , 折實 十五隻牛有找 .
2200 係友誠大廈 吾記得幾樓見過 , 可能未set好機 , 個折射整吾到個效果 . 比吾到意見你 .

我只係集中係 horizontial 同 vetrical 兩個大項去逐個channel 較 .
你入左去果個版面 你要set 果個 channel 就會 沙沙聲 , 依個用你既
感覺去set 你認為岩既位置 . 依個過程要返覆去執架 , 都比較花時間 .
但set 好出來 好滿足 .
manual p31 ~32 頁有教你點入去 set , 你可以參考下 .
吾明再問 , 我都係新仔咋 ! ^^
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 請問有沒有YSP-5100既玩家

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。