KING 發表於 2011-11-2 21:32

X40配 5266I+F1-8N 免焊8字頭

應多位網友及師兄要求,又再一次出個劣作分享POST!{:6_136:}

美式電源線在港不合法例

X40配 Wattgate 5266I+古河 F1-8N免焊8字頭!

線身都幾粗

先開皮做美頭先

保留銅網,銅紙

卷埋成一細條

套埋熱宿膠

外皮都包埋佢先

銅網,銅紙扭埋一齊

個E位全部入哂好fit

個美頭攪掂哂!

跟住做開皮做尾8字頭

8字尾冇E位,水線可以CUT走佢唔要

個O咁細點,成條線芯係入唔哂既

線芯要反一半落黎入最前細O鑼絲位,一半在後大O鑼絲位,咁就唔駛CUT走D線芯去啦!

岩岩入到"肥婆坐鎝"一樣!

最後指定動作,用他錶測試!

完成劣作一條

先試比隻MM8用先

fm31331 發表於 2011-11-2 21:46

回復 1# KING
King Sir條線再得好靚!{:6_193:} 好手工!

KING 發表於 2011-11-2 22:02

回復KING
King Sir條線再得好靚! 好手工!
fm31331 發表於 2011-11-2 21:46 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

多謝你加分!{:6_162:}

gats 發表於 2011-11-2 22:04

矛得頂{:6_193:}

manKi 發表於 2011-11-2 22:06

又劣作...KING sir DIY...家常便飯 {:6_193:}

KING 發表於 2011-11-2 22:08

又劣作...KING sir DIY...家常便飯
manKi 發表於 2011-11-2 22:06 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

手功差係咁上吓啦!{:6_136:} 多謝你加分先!{:6_162:}

rlwk2009 發表於 2011-11-2 22:11

大師又分享~~~{:6_193:}

KING 發表於 2011-11-2 22:13

大師又分享~~~
rlwk2009 發表於 2011-11-2 22:11 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

唔好咁講啦!
Ricky兄多謝你加分就真!

avlam 發表於 2011-11-2 22:16

隻十仔點解唔用60呢?{:6_141:}

jonahung 發表於 2011-11-2 22:19

{:6_193:}

不過唔係好明 "一半入最前細O鑼絲位,一半在後大O鑼絲位" {:6_141:}
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: X40配 5266I+F1-8N 免焊8字頭

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。