yoes 發表於 2011-10-28 10:42

Never too late!!!!! gogogo{:6_144:}

frankiechan 發表於 2011-10-28 13:07

其實冇話遲唔遲, 你覺得夠用
早D買影多D靚相, 咩都補返數
aidan 發表於 2011-10-27 23:11 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

X2, 呢個價OK啦! 新款又貴啲, 又唔知幾時出, 要用就買啦, 開心啲影多啲靚相咪補返晒數囉!{:6_238:}

lyfedpmp 發表於 2011-10-28 15:01

我都係上兩個月倒買, 個時都諗過好唔好等新機出....最後都係買咗先, 因為
1. 新機與舊機差價可能已經足夠買一個中等鏡頭
2. 新機像素或功能可能會多d, 齊全d, 但係咪真係對你咁有用? 比如新機如果加入拍片功能, 對我黎講就真係冇乜用.
3. 新機產地唔知係邊度, 而家 D700 就係 MIJ

而家用 D700 影相真係覺得成像好正, 因舊時係用 D50!{:1_254:}

michaelwong 發表於 2011-10-28 16:02

回復 1# Cyruschow

有人遲官歸古里, 有人入夜趕科場! 冇話遲定早, 最緊要自己鍾意用得開心!
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=91162

hkg4 發表於 2011-10-28 16:22

我用左D700兩年幾了,陪我上天下海,影左超過6xxxx張相。
放心啦,D700真係一部好可靠,相片質素相當好O既相機!{:6_193:}

Cyruschow 發表於 2011-10-29 08:18

Ching..... Thank you !

sanjoe 發表於 2011-10-30 03:11

D700 is a good DSLR

joe_76 發表於 2011-11-3 11:35

回復 3# andychankk

Ching, 現在大既賣緊幾多錢?Thanks!

andychankk 發表於 2011-11-4 08:24

而家淨機都係約$17k, 可以考慮下。
頁: 1 [2]
查看完整版本: 買d700遲嗎?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。