鐵心心 發表於 2011-11-16 00:48

終於整返好個anthem room eq,
之前比佢揹到d野亂晒龍,怪怪的d聲,
重新入eq數據入去又會死機,
研究左好耐,終於搞掂,
e家好似重新咁,好正{:5_92:}

鐵心心 發表於 2011-11-16 01:02

金子彈{:6_178:} 正

鐵心心 發表於 2011-11-16 01:03

到手LU,英國BHC高壓,音色有味道{:6_166:}

鐵心心 發表於 2011-11-16 01:08

250隻表弟70B

貪佢雙8寸反應同速度係M&K之中最好
用黎補助低頻層次同質感
{:6_148:}

Vader 發表於 2011-11-16 01:10

回復 1055# 鐵心心

8吋!{:6_146:}

鐵心心 發表於 2011-11-16 01:13

鐵心心 發表於 2011-11-16 01:17

回復鐵心心

8吋!
Vader 發表於 2011-11-16 01:10 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
哈哈

用黎補聲咋,
就算有12寸,其實都唔會開到大個音量,
低音唔可以一味量大,比我用兩隻JL,我都覺得係搞黎搞,空間食唔起個量

bloodkid 發表於 2011-11-16 22:55

頭先自己試 Book of Eli 上次o係你到試果段
你D子彈低頻好似o係兩隻 surround 到射出黎
後腦 sofa 都震埋
我自己呢到試就冇哂低頻,只係得D子彈聲
你個 sub 仔係唔係應該叫俾我厚聲?

鐵心心 發表於 2011-11-17 01:08

頭先自己試 Book of Eli 上次o係你到試果段
你D子彈低頻好似o係兩隻 surround 到射出黎
後腦 sofa 都震埋
...
bloodkid 發表於 2011-11-16 22:55 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
果次唔算厚了,我已經覺得有點薄同緊,所以果晚問大家覺唔覺有問題,
仲e為自己心理作用,
原來因為果次amp個eq有d問題,
e家正常番,而且set多一隻十仔,
低頻又厚又彈,反應快,聽多好多微低音,仲潛深左,

其實set得好隻十仔就做到,
當然你d喇叭可能要夠低音接著隻十仔,
咁十仔先甩到箱出黎.

鐵心心 發表於 2011-11-17 01:20

買左隻jeff beck同mamma mia,
上次8爺拎過jeff beck黎播過,都唔錯.買得過.

頁: 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 [106] 107 108 109 110 111 112 113 114 115
查看完整版本: 屋企私家毒氣室

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。