ricky0706 發表於 2011-9-26 23:15

秋風起~雙蛇肥~紫蛇PA-23 & 網蛇X-25~8字+MK~

早兩個星期毒癮發作, 平平地訂左viablue X-25返黎做返條線俾PS3~咁一做就順便做埋俾SUB仔啦~咁見到有條軟淋淋既單晶銅又唔貴, 就入左6尺PA-23俾SUB仔喇!(2.0 實在太硬而且貴一半{:6_125:} )
因為訂左既X-25未到所以就先劏紫蛇~第一次劏蛇好緊張{:6_178:}
終於好D材料工具~

剪左個頭度一度位先~呢邊銅紙要留~

試好位~銅紙跟地線包左熱縮膠

8字尾剪走地線~包返熱縮膠~

第1次焊接頭!!雖然樣衰D, 不過得左喇!

人生第一次DIY電源線完成~OYAIDE PA-23

岩岩呢個星期四條X-25終於送到黎~秋風起當然要即劏啦~
話明係網蛇當然要落網~(其實係貪個網靚)

插頭呢邊開好外皮, 銅網銅紙捲埋包好熱縮膠

X-25粗過又硬過PA-23, 比較難入

套返個網先~~

今次個8字已焊得好樣少少喇!

完成!包網既viablue X-25~

第1次整線~多謝咁多位師兄指教{:6_162:}

KING 發表於 2011-9-26 23:21

好手功!{:6_193:}
X-25 最好唔套蛇網!
PA-23比SUB仔用夠唔夠力水呀?

yannie 發表於 2011-9-26 23:23

繼 續, 支 持 加 十 卜{:1_341:}

ykluk 發表於 2011-9-26 23:23

第1次整線都整得咁好??!!! {:6_121:} 抵讚!!! {:6_193:}
你條x25個MK頭白色膠夾得實唔實呀? 我見你好似開線開得好多, 第二層皮都好似夾唔到咁...{:6_141:}

edlsang 發表於 2011-9-26 23:39

回復 1# ricky0706

Ching X-25 比PS3 玩影像 / 求分析 ?

ricky0706 發表於 2011-9-26 23:51

好手功!
X-25 最好唔套蛇網!
PA-23比SUB仔用夠唔夠力水呀?
KING 發表於 2011-9-26 23:21 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

多謝KING SIR{:6_162:}
X-25個網真係貪佢又平又靚咋~1X蚊港紙/M{:6_178:}
我隻SUB仔細細~未煲好都感覺到PA-23明顯多左DETAIL, 實淨左~夠用LU{:6_143:}

ricky0706 發表於 2011-9-26 23:57

第1次整線都整得咁好??!!!抵讚!!!
你條x25個MK頭白色膠夾得實唔實呀? 我見你好似開線 ...
ykluk 發表於 2011-9-26 23:23 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄你第1次仲整得好啦{:6_121:} 我都係睇住黎做{:6_122:}
第2層皮係夾唔到架,白色膠只夾得實3條線~因為夾到第2層皮既話我落唔返個蓋{:6_123:} 不過我試過都夾得實應該無事掛{:6_136:}

ricky0706 發表於 2011-9-26 23:59

回復ricky0706

Ching X-25 比PS3 玩影像 / 求分析 ?
edlsang 發表於 2011-9-26 23:39 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

係呀師兄{:6_162:} 因為PS3打機睇戲都係主力, 所以想換黎試下會唔會高清D同少D NOISE{:6_162:}

bon1468 發表於 2011-9-26 23:59

Good Job{:6_193:}

pinkspider 發表於 2011-9-27 00:12

勁呀Ching, 不過X-25 入MK 真係有D難攪.... {:6_136:}
PA-23 邊道入同幾$$ ??
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 秋風起~雙蛇肥~紫蛇PA-23 & 網蛇X-25~8字+MK~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。