BlackPrince 發表於 2011-9-19 18:06

有關ROTEL RA-04 SE電源線一問

小弟最近想UPGRADE下用緊部ROTEL RA-04 SE合併AMP, 但係佢個插座好奇怪, 只係得兩隻腳, 請問我應該用咩尾頭呢{:1_342:} ??

KING 發表於 2011-9-19 18:23

照用番IEC尾插就得呀啦!

BlackPrince 發表於 2011-9-19 18:33

請問KING SIR佢少左果隻腳係咪駁地線架??

KING 發表於 2011-9-19 18:37

請問KING SIR佢少左果隻腳係咪駁地線架??
BlackPrince 發表於 2011-9-19 18:33 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

係呀!即係代表你部機唔駛水線!

avlam 發表於 2011-9-19 21:37

唸住用咩線呢?

kayulai 發表於 2011-9-19 21:52

就好似部Oppo-93咁。

BlackPrince 發表於 2011-9-20 00:20

小弟係超新手.. 第一次換線{:1_332:}
唔知CHING們有咩建議呢?
AMP: ROTEL RA-04SE
SPEAKERS: SCANDYNA MINIPOD

胡彬 發表於 2011-9-20 19:57

AET SIN or Oyaide 2.6 la~~~

BlackPrince 發表於 2011-9-23 01:34

小弟DIY筆直<$1000.. 做OYAIDE 2.6應該會OVER BUDGET..
有冇咩其他配搭可以介紹? 同埋其實條線應該造幾長?

可能因為本身間房空間唔大, 所以覺得而家用緊原裝線其實都好好力D, D低音好好力, 不過就好似一D都唔潛同埋唔彈, 係死力咁, 換電源線會唔會改善到呢個情況?{:1_332:}

KING 發表於 2011-9-23 10:35

小弟DIY筆直
BlackPrince 發表於 2011-9-23 01:34 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

咁你咪用細一級2.0咪夠law!2.6太猛太粗聲比int.amp未必係最好!
如做就做6呎最標準!
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 有關ROTEL RA-04 SE電源線一問

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。