喬峰 發表於 2011-9-19 03:32

King Sir, 醫院級標準有咩特別好處?而這種好處對音響又有什麽貢獻呢?

KING 發表於 2011-9-19 08:44

King Sir, 醫院級標準有咩特別好處?而這種好處對音響又有什麽貢獻呢?
喬峰 發表於 2011-9-19 03:32 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

有個級別比佢好似有Q.C過咁啦!物料會好D耐用少少。
音質上我自問唔識聽啦!買佢係貪新鮮新牌子唔係貴咪玩吓law.
果隻尾插設計幾好,全部直入既。

andy328 發表於 2011-9-19 09:40

king sir好手工{:6_193:}

liclic 發表於 2011-9-19 10:48

最好唔好講話毒人啦!都係分享DIY POST黎啫!
咁我又邊個毒我呢?唔通我又講邊個邊個係毒王毒我 ...
KING 發表於 2011-9-18 22:39 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我覺得無私的分享係值得尊敬!!! {:6_193:}

ricky0706 發表於 2011-9-19 11:03

正呀king sir!{:6_193:}小弟又學到野{:6_143:}
我都岩岩diy左條線, 整理下d相都試下同各位師兄分享{:6_162:}

ivanyiu 發表於 2011-9-19 11:31

我都唔敢亂吹....只可以講聲多謝分享. {:6_162:}

alfredmyc 發表於 2011-9-19 11:39

有個級別比佢好似有Q.C過咁啦!物料會好D耐用少少。
音質上我自問唔識聽啦!買佢係貪新鮮新牌子唔係 ...
KING 發表於 2011-9-19 08:44 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

同luk ching 一樣:

真功夫, 大師父!

其實我都想知咩係醫院級, 我初初以為係牌子黎...

Alman 發表於 2011-9-19 12:11

King Sir,

有機會見識兄台 大作,小弟受益不少{:1_326:}

te2370 發表於 2011-9-19 12:28

回復 1# KING

整得好鬼靚仔,又學到野!
多謝King Sir 分享!{:6_240:}

titus614 發表於 2011-9-19 13:16

經"米赫兄"幾次要求仲開到聲叫到,咁唯有出個DIY POST就唔係推介POST黎啦!
昨日係18樓入左6呎!原 ...
KING 發表於 2011-9-18 22:10 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

係喎KING SIR ~想問吓如果有D PC既粗度比較粗 or 係果d double run 果類pc卷埋一條既你地上美式插頭果時咪有兩片膠碼同兩粒鏍絲管住條cable同膠殼既(果兩片野喺插頭膠殼入面 , 但鏍絲上出面......) , 你地會唔會照上到鏍絲呢?我遇過但收唔到個膠片冇位夾緊放唔落 , 但如果唔收又夾唔死條pc , 或是只收死單邊唔要另一片呢?~但個插又側埋一邊......(小弟文筆唔好 , 唔知你明唔明我既問題呢......? ~thx!!
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16
查看完整版本: DIY Acrolink 7N 4020III+4030II 配Oyaide C/P004 P.23,6N舊線P.27,報告P.28

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。