ming 發表於 2011-9-10 22:55

大家用咩機箱風扇

今日剛買咗wing12/1800轉
傳聞又靜又抽風

1500轉平廿蚊 多野送

- 發送自我的 iPhone 4

阿定 發表於 2011-9-10 23:49

無用,由得佢

blindfaith3by8 發表於 2011-9-11 00:05

今日剛買咗wing12/1800轉
傳聞又靜又抽風

1500轉平廿蚊 多野送

- 發送自我的 iPhone 4 ...
ming 發表於 2011-9-10 22:55 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

{:6_203:} 我換左1把wing後.....everytime i will buy wing fan... somegave to my frd.... total i think i bought 12 x wing12/ 1x wing 8

my display also changed heatsink to icy (comes with 2 x wing8)

my case still got 3 x 14cm fans which its not wing.... (coz they dont have wing14 in green {:6_203:} )

btw ....y buy PL ??? @@ i dont like PL ...coz i will buy a UV light

44244434589 發表於 2011-9-11 00:07

呢把野就......
一早放棄左{:1_260:}
太嘈{:1_260:}

ming 發表於 2011-9-11 00:41

要轉數高 就一定會噪
1千轉以下就會靜

ming 發表於 2011-9-11 00:42

無用,由得佢
阿定 發表於 2011-9-10 23:49 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

唔怕 熱壞呀

阿定 發表於 2011-9-11 00:51

唔怕 熱壞呀
ming 發表於 2011-9-11 00:42 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我用i5,唔太熱,hdd 用ssd,應該唔太怕,最熱應該係display card ,但佢本身有個大風線,我老細接受唔到太吵耳,所以盡量唔用!

44244434589 發表於 2011-9-11 00:58

始終我最高能夠接受既轉速都係1300RPM以下{:1_260:}

te2370 發表於 2011-9-11 02:29

我機箱前14CM X3(1200RPM),
機尾14CM X1(1200RPM)、8CM X2(1500RPM)

blindfaith3by8 發表於 2011-9-11 12:42

b4 i use CM690 前置 1xwing12 ...頂 2x wing12 .. cpu 2x wing 12...top 2x wing12 ...後 1x wing 12....bottom 1x wing 12display 2x wing 12....
now 我前置 1x 14cm ..頂 2 x 14cm ....CPU 2x8cm(1wing) ...後1x12cm(wing).....display 2 x 8cm(wing)
頁: [1] 2
查看完整版本: 大家用咩機箱風扇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。