teddyng637 發表於 2011-8-31 23:27

一個建議

今日發覺Post咗 "吹水站"、"CD音樂討論區" 的Post消失咗在版面, 點解呢? (我估係細分咗)
但係顯示唔到, 的確明顯有幾好Post, 其他人都唔會刻意去找(我都唔會)啦!
不如我有個建議, 在版頭 - 頭條新聞/影音動態/玩樂動態/二手與勛章動態, 可否加啲 I-con, 不但誤會影響到其他運作, 更有可能Post人數會上升(方便咗).

希望Post76能考慮一吓解决方法, thx

SonSon 發表於 2011-9-1 00:34

回復 1# teddyng637

例如有乜post搵唔返?

teddyng637 發表於 2011-9-1 09:08

回復teddyng637

例如有乜post搵唔返?
SonSon 發表於 2011-9-1 00:34 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

唔係揾唔返, 係...."例如 : 我依家係"吹水站"打個新題目 - ABC, 但係Post上去後, 主版面會見到"ABC"標題, 但昨日開始就無咗D個供能, 而"ABC"標題, 只會在"吹水站"內見到, 點解會有分別呢?

SonSon 發表於 2011-9-1 12:08

每日有相當數量新帖, 舊帖自然會下沉被新帖取代位置, 所有討論區排位原理都差不多, 要改動工程有難度.

Post76 Admin I 發表於 2011-9-1 16:23

原來師兄所指是這點。個中原因是,我們作出了少許調教來平衡各方面訴求。首先一直有師兄門覺得樂而不淫的美圖是應該存在,但亦有其他師兄認為 76 是一個正氣的網站,不應該有此類布太少的美圖經常刊載,加上就算部份師兄個人意願不介意,但由於工作環境關系,此類分享實在不能在公司查閱。

之前吹水區的題目,歸納到主版預視系統的界面,所有新帖、新回覆,都可以在頭版及吹水版頭預見到相關圖片,結果令部份師兄不敢於工作環境上 76,以免被同事以為自己到咸網溜灠;同時亦收過版友反映,家人誤以為該版友晚晚上咸網等。有見及此,我們亦一直希望想出一些兩存其美的改善方案,如提醒有味帖要加 18+++ 之類、太出位的圖片會先行告誡發帖者等。現在此舉都是希望可以平衡各方面訴求,記令大家可以工作閒時,無尷尬地上來吹水、講影音;無興趣美圖的版友見到相關標題,可以自行決定不到該帖;愛分享或細賞美圖的師兄,又可以開心地玩,算是一舉多得。

當然以上調整,未必完全符合所有版友的意願,但我們絕對願意聽取多方面的聲音或提意,作出最切合大家所求的配合。因為呢個係大家共建出來,具有自己獨有特色的【76 影音玩樂網】!

版務管理組

唔係揾唔返, 係...."例如 : 我依家係"吹水站"打個新題目 - ABC, 但係Post上去後, 主版面會見到"ABC"標題 ...
teddyng637 發表於 2011-9-1 09:08 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

teddyng637 發表於 2011-9-1 17:27

原來師兄所指是這點。個中原因是,我們作出了少許調教來平衡各方面訴求。首先一直有師兄門覺得樂而不淫的美 ...
Post76 Admin I 發表於 2011-9-1 16:23 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

睇完你講後, 都可以接納你的見解, 因為大家都想Post76好, 因為我唔係搞對抗, 只係唔明白一D事及想反映吓意見, 希望整個網站更完美啲發展.
頁: [1]
查看完整版本: 一個建議

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。