lyt9394 發表於 2011-8-20 13:20

又來玩玩DIY RCA線

二百幾一卷的銀錫線, 散買12蚊

頭插網和負極卷起

尾插網用熱縮膠包起

插好固定位置, 然後落錫, 以防RCA內的膠受熱走位

包一包以免正負接觸到

接好後, 用他錶度一度

corolladv 發表於 2011-8-20 14:14

{:6_193:} GOOD WORK CHING, RCA FOR WHAT PURPOSE

lyt9394 發表於 2011-8-20 14:36

回復 2# corolladv
多謝Ching,    {:6_195:} 條線用於DAC to 擴音機

avlam 發表於 2011-8-20 14:40

啲架生咁整擺明係高手嚟啦!!!{:6_175:}

edlsang 發表於 2011-8-20 14:50

回復 1# lyt9394

Ching good job ! {:6_193:}

lyt9394 發表於 2011-8-20 14:51

啲架生咁整擺明係高手嚟啦!!!
avlam 發表於 2011-8-20 14:40 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
差點忘記介紹,線係PA02
唔好笑我啦{:6_192:}
我好耐冇玩辣雞啦,我都係見D師兄用緊我又跟住做咋

bon1468 發表於 2011-8-20 15:14

lyt9394兄 好手工!

KING 發表於 2011-8-20 15:23

not bad!{:6_182:}

KUNGKUNG 發表於 2011-8-20 18:21

回復 1# lyt9394
lyt9394 Ching ,
好手工好手工 !
可唔可以介紹吓 " 錫 " 係咩野牌子呀 ??
SUPRA RCA 頭邊樹有得買呀 !!

lyt9394 發表於 2011-8-20 20:40

回復lyt9394
lyt9394 Ching ,
好手工好手工 !
可唔可以介紹吓 " 錫 " 係咩野牌子呀 ??
SUPRA RCA 頭邊樹 ...
KUNGKUNG 發表於 2011-8-20 18:21 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

牌子已忘了,只記得係德國造
錫和rca都在中環後巷買
頁: [1] 2
查看完整版本: 又來玩玩DIY RCA線

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。