lyt9394 發表於 2011-8-10 01:59

請幫手睇睇條電視PC(已OK)

上得太多POST76中毒太深, 突然發狂拆開自己部55LX9550{:6_153:} , 想換上NEO4003
而家成條原裝PC抽左出黎, 唔知呢個白色插有無得配

4pk 發表於 2011-8-10 02:44

插返入個膠到咪得law

lyt9394 發表於 2011-8-10 03:19

插返入個膠到咪得law
4pk 發表於 2011-8-10 02:44 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

多謝CHING, 但塊鐵片同電線夾得好死, 蚊唔到出黎{:6_136:}
說穿了就希望找一個插保留條原裝線日後保養用(這個不是廠插吧.........)

4pk 發表於 2011-8-10 03:27

回復 3# lyt9394

用尖插由線身插入去試下

captain688 發表於 2011-8-10 08:01

師兄玩到咁大值吳值呀?
換了電視電源線,可能光度強了
但又要較返細,到頭來得不賞失,
改善可能好少,況且依家看高清,已經好清啦。

rlwk2009 發表於 2011-8-10 08:01

攞去SSP睇吓,個頭應該有得配{:6_182:}(可以去華輝睇吓)

lyt9394 發表於 2011-8-10 10:21

回復 4# 4pk
接片比機器夾得緊都係唔得。

{:6_205:}

juniorx 發表於 2011-8-10 11:30

鐵片可以配,不過塑膠就難d啦。{:6_146:}
不如用鋼膠diy啦{:6_142:}

lyt9394 發表於 2011-8-10 11:45

回復 5# captain688
事原因為前日手多多換咗個冷凍牆插蘇 ,畫面即時有改善,而家先心思思再換PC
冇辦法啦,中毒太深{:6_137:}

KING 發表於 2011-8-10 12:05

師兄!你拆之前冇諗點還回同後果既咩?
建議你唔好攪呢條原裝線,新做一條代替品好過啦!
就算新線攪唔到,都可以用番呢條原裝線呀!
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 請幫手睇睇條電視PC(已OK)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。