Suprarz 發表於 2011-8-3 13:59

同埋只有PS3 slim bitstream到DDturehd / DTSHD (2D時), 厚版只可以LPCM

我而家就係PS3 slim -> onkyo 609 -> 3D TV

rextam 發表於 2011-8-3 15:03

drop into deep hole..............3D => burning money..{:1_260:}

里奧 發表於 2011-8-3 16:31

新技術預左頭幾代都係白老鼠+燒錢 ...... 不過都係果句 : 早買早享受 , 遲買有折扣 .

gigawatt 發表於 2011-11-11 10:59

新人想問一問,我有部舊版厚身PS3 80G + Sony NX720 + Onkyo TX-507,
有隻Disney 3D BD碟,但一播放,佢就話部機唔支援3D,叫我用其他機播。
之後就乜都唔比我做,想睇2D都唔得,有咩方法解決?我PS3已up到最新3.7x。
HDMI線而家只用1.3a去部舊Onkyo,唔知關唔關事...
先謝。

unclechui 發表於 2011-11-11 12:06

Onkyo TX-507 好似唔support 3D.....

gigawatt 發表於 2011-11-11 12:17

回復 25# unclechui

睇黎都係部amp問題... 今晚試下直出TV先, thx.

自由人928 發表於 2011-11-13 17:38

Very good!
- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

killua 發表於 2011-11-14 00:34

唔係得ps3 slim先 support 3d咩?,舊機就算up到最新firmware都好似唔support

阿正 發表於 2011-11-14 12:01

My PS3 play 3D BD is ok but play GT5 is no 3D effect! How can I sole the problem ?
edlsang 發表於 2011-8-2 00:22 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

非常簡單,去鴨記買條$60-$80 香港行貨有盒黑色扁線,牌子一時忘了,HDMI 1.4 cable,便ok
當然一些高速1.3b ($1000),也ok
包得,因為平價1.3線根本是無料到

記得upgrade firmware 先

高橋留明 發表於 2012-7-7 18:30

各位大佬...到我想問...
我用silm..1.4cable..去sharp 3D..而家連出1080p都有問題...
有咩方法可以解決?
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: PS3 睇唔睇到3D BD碟

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。