armanin 發表於 2011-7-13 14:03

柒仟D

大家好!小弟現在有些網絡問題想了解一下,問題是小弟用最近用雞蛋盒柒仟D串流到唉風上觀看'但就出現段段續續的情況'而小弟家中用望尚行200MB上網,而路由器則用Dlink615另經dlinkddns.com串流到唉風'其實有冇一些方法能夠正面地改善(例如換Router){:6_141:}

ayumi678 發表於 2011-7-13 14:45

串流係唔關上網速度事!!唔插NETWORK線一樣得!!!
我以前都試過呢種情況 換ROUTER 換到夾你屋企D野為止!!
我之前仲試過有D情況係PS3一上網 其他野都上唔到網 唔知點解D-LINK 其中一隻型號唔記得了太耐了!!!
之後換TP-LINK XBOX360玩玩下會自己斷線!! PS3都係!!! 但電腦無事 又係唔知點解問哂所有人都唔知,到最後都係換!! 換左LV ONE無咩問題但串流不流暢 經常斷下斷下咁!!最後頂唔順又換左我呢家用個隻!! AUSU ROUTER 我覺得係最夾我屋企D野 又用得耐都無咩斷線呀 古靈精怪問題!!!{:6_142:}
ROUTER呢D野我覺得 係得一兩年壽命 一兩年到要換過隻新!!!我重要日日BT日日DL野 365日無休息過!!![包括電腦在內]

armanin 發表於 2011-7-13 15:45

多謝師兄意見'另外如果我用現在PCCW個光徵ROUTER直接入柒仟D這樣又會否有幫肋同其實可唔可以咁駁

ivanyiu 發表於 2011-7-13 17:31

聽你咁講. 你係個人唔係屋企都經 iPhone 睇屋企個電視. 成件事好多因素會影響. 你諗下你屋企出海再去iphone 有幾遠. 你屋企上傳快. iPhone 下傳都要睇下幾快. 仲有始終經左Internet. 好難保證會好順.
頁: [1]
查看完整版本: 柒仟D

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。