wantf1 發表於 2011-6-26 11:54

新手做線疑難

琴日去SSP昌X買咗一條喇叭線DIY,BELDEN 8720 睇果時只係睇到PVC內有錫紙包2條線,但返屋企後睇到原來有3條線,多咗一條銀色線,各位C HING,我點做?請指教

KING 發表於 2011-6-26 12:04

影張相黎睇吓啦!

wantf1 發表於 2011-6-26 20:42

KING SIR 圖片如下

KING 發表於 2011-6-26 20:50

嘩!你幅圖黎咋喎!唔係實物相黎!
望落似係屛敞用既,可以唔用都得,
剩係用黑白兩條線芯入蕉插!

KING 發表於 2011-6-26 21:26

係咪呢條咁既樣呀?

係既用黑白兩條線芯就得呀啦,其他既唔駛用!

阿風 發表於 2011-6-26 21:40

回復 5# KING

插Amp 果邊 銀網飛線接 Amp 機箱, 另一邊 Cut 晒唔入蕉插會唔會好 d ?

KING 發表於 2011-6-26 21:50

回復KING

插Amp 果邊 銀網飛線接 Amp 機箱, 另一邊 Cut 晒唔入蕉插會唔會好 d ? ...
阿風 發表於 2011-6-26 21:40 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

喇叭線電流非常低,咁接效果唔會好明顯!聽唔出有咩分別!
不過你鍾意可以一試既!

wantf1 發表於 2011-6-26 22:26

回復 6# 阿風
CHING 可以詳細解釋比小弟知,謝謝

wantf1 發表於 2011-6-26 22:32

回復 7# KING
KING SIR 8720 CHEAP CHEAP 線得唔得呢請指教{:1_347:}

KING 發表於 2011-6-26 22:35

回復KING
KING SIR 8720 CHEAP CHEAP 線得唔得呢請指教
wantf1 發表於 2011-6-26 22:32 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

你比咩用呢?前中置定後置?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 新手做線疑難

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。