成爺35 發表於 2011-5-23 16:06

終於買左黑麻石+MOPAD 分享一下先

首先要多謝sclendan師兄黑麻石既詳細報告同買石既資料提供{:1_254:}我係南X雲石係深水步果間分店買,等三日就有貨 size(7'x10.5') 真係幾重下{:1_336:}MOPAD就係Y拍到買。 加左黑麻石後正如sclendan師兄話D低音好震撼! 好爆! 拳拳到肉! 潛得好深! 但係攪到我張玻璃台震到支支聲,所以我買左2塊MOPAD。加左2塊MOPAD張台就唔震{:1_352:}仲可以將對S-520墊高D{:1_339:} 上得黎多真係會中毒{:6_186:}

edlsang 發表於 2011-5-23 16:17

c hing   good !

kevchan1103 發表於 2011-5-23 16:23

其實有mopad就應該唔使黑麻石加釘腳..
ching有無試過比較?

corolladv 發表於 2011-5-23 16:29

Very good ching. 好玩

asp123 發表於 2011-5-23 16:31

ching有無試過黑麻石同mopad比較?
我都想知

成爺35 發表於 2011-5-23 16:33

回復 3# kevchan1103
我有比較過{:6_183:} 淨係用mopad D低音會好濛 攪到D高音都無清脆!用黑麻加釘(因為釘腳之前買落)會太過震,張台會有支支聲。所以先三溝{:6_234:}

cheapching 發表於 2011-5-23 17:55

回復kevchan1103
我有比較過 淨係用mopad D低音會好濛 攪到D高音都無清脆!用黑麻加釘(因為釘腳 ...
成爺35 發表於 2011-5-23 16:33 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

會唔會因為這不是正廠Auralex MOPAD,只是國內‘老翻’,師兄買左幾銀,因為好似三十銀人仔一對,可在淘寶搜‘奧創Alctron’就會找到!!好似只係海綿墊!!

JBL1X 發表於 2011-5-23 17:57

今日去MK 南Ⅹ訂咗, 3套 . 特級黑金沙 10 Ⅹ 12 . 綠翡翠 8.5 Ⅹ 12.另金絲黑麻 6.5X8

2 日左右可取貨 . 人工車邊$ 10. 呎包料 約 $ 519. {:6_139:}

JBL1X 發表於 2011-5-23 18:04

見到 C HING ,你地D新玩具 , 我自己中晒毒{:6_128:} .好正 !{:6_139:}

成爺35 發表於 2011-5-23 18:06

會唔會因為這不是正廠Auralex MOPAD,只是國內‘老翻’,師兄買左幾銀,因為好似三十銀人仔一對,可在淘 ...
cheapching 發表於 2011-5-23 17:55 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
我未用過Auralex MOPAD{:6_207:} 好貴{:6_212:}我係Y拍買左$100二塊 睇D質素都OK 應該唔係次貨{:6_183:} 但TB就唔知。(我係窮鬼)個人認為價錢同效果就最重要{:6_190:}牌子就無乜所謂 {:6_184:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 終於買左黑麻石+MOPAD 分享一下先

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。