memphis 發表於 2011-5-21 00:52

Display Card bitstream & 3D 問題

小弟現用ATI 5770 去 Denon 4310 出 projector, 但如果想睇 3D, 就要換 display
但係 4310 無3D, 想請教咁如果我整張 6770, 可唔可以咁駁?

.-------. ==> 3D Projector
._____. ==> Denon 4310 ==> TV

可唔可以用 DVI 頭轉 HDMI 出 3D 晝面去projector而同時 HDMI 頭出聲+晝比 AMP 去電視?

edlsang 發表於 2011-5-21 02:04

{:6_223:}{:6_223:}{:6_223:}

law1987 發表於 2011-5-22 01:59

想睇 3D 點解要換卡? CPU 軟解唔够快?

memphis 發表於 2011-5-22 02:33

回復 3# law1987

5770 唔support 3D 的.. 但我估 DVI->HDMI 都係唔 support 3D, 如果一塊底板有兩個 PCI-E, 佢地可唔可以同時都 output 畫面同聲呢?

law1987 發表於 2011-5-22 08:06

5770 唔support硬解 3D,只要CPU够快就可以軟解啦!

memphis 發表於 2011-5-22 09:43

但5770個hdmi唔係1.4喎

adamkong 發表於 2011-5-22 09:52

回復 2# edlsang

你想表達D咩 {:1_330:}

garrychain 發表於 2011-5-22 23:26

唔知我而家用緊個張GTS450 support 3D嗎?
如要換Card有咩經濟d嘅見意?

memphis 發表於 2011-5-22 23:51

回復 8# garrychain

sapphire 6770 around $1000

law1987 發表於 2011-5-23 00:28

但5770個hdmi唔係1.4喎
memphis 發表於 2011-5-22 09:43 AM http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我試過唔係1.4都ok, 你可試下
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: Display Card bitstream & 3D 問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。