REAC 發表於 2011-4-18 22:18

鹽田梓 郊遊攝影 - 圖片分享

很多謝 Aidan兄 及 Type-R兄 版主們的悉心安排及花火兄從旁引導下,昨天的版聚在黃色暴雨下順利完成,很高興又認識了新朋友! {:6_142:}

值得慶幸是天公竟做美!!! 我地去到邊都唔落雨, 完成活動先至落, 版友們全程單用濕身, 還在清風下在涼亭中談天說地,聽師兄們分享心得! 我們又享用了豐富的餐蛋麵, 海傍high tea及Table for More 的海鮮餐, 在風雨中寫意地度過了一天!

今次的新玩具是偏光鏡,要多謝Type-R兄熱切的講解。希望下次在充足陽光下可派用場。

多謝觀賞!

cthong 發表於 2011-4-18 22:23

好幽美嘅地方{:6_193:}

rinko 發表於 2011-4-18 22:39

師兄:我看了幾張相片我就認得出這裡應該是西貢的鹽田仔?我每年都會去呢到釣魚架.我試過係呢到釣過兩條四斤幾的海青班同好多魚類.真係一流的釣魚的好地方{:6_193:}

REAC 發表於 2011-4-18 23:13

師兄:我看了幾張相片我就認得出這裡應該是西貢的鹽田仔?我每年都會去呢到釣魚架.我試過係呢到釣過兩條四斤 ...
rinko 發表於 2011-4-18 22:39 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

係呀師兄, 是西貢的鹽田仔! 嘩,師兄好厲害! 2 條四斤青班!!!{:6_176:} {:6_193:} 如果Type-R 兄知道, 就留底唔走啦! 他好釣魚呀! Aidan兄及花火兄又懂潛水呀... 冇怪我們在橋邊望下,都見到很多小魚!

minimoai 發表於 2011-4-18 23:59

好靚d相{:6_193:}

Type-R 發表於 2011-4-19 00:17

CPL 唔難用, 記住我講果D要決就得啦!!! BTW, 師兄D相又有進步, 係時候要升級啦 {:6_183:}

REAC 發表於 2011-4-19 00:38

CPL 唔難用, 記住我講果D要決就得啦!!! BTW, 師兄D相又有進步, 係時候要升級啦...
Type-R 發表於 2011-4-19 00:17 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Type-R兄多謝, 您說: "CPL 作用可降低反光及豐富了主題, 用時,最好太陽在自己的背後, 向前影, 慢慢調/轉個CPL, 見到水變清了或更藍的天空便可一試; CPL 也可以用來減少玻璃等物件的反光", 我可能唔記得您說的全部資料, 但很多謝您的指導! {:6_162:} 還有很多東西要學習呢! Thank you!

REAC 發表於 2011-4-19 07:21

好幽美嘅地方
cthong 發表於 2011-4-18 22:23 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄, 是的, 環境清靜, 多人, 但也有人影緍紗相, 又有東西吃! (星期六日).

firework8hk 發表於 2011-4-19 09:51

REAC兄, 你真係好有心寫分享呀. 我打中文唔叻, 打得慢, 以後你要寫多D啦!{:6_193:}

今次真係好彩,我地去到邊都唔落雨,完成活動先至落,真有趣!希望下個月再繼續影啦!

kit120481 發表於 2011-4-19 12:13

{:6_193:}{:6_193:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 鹽田梓 郊遊攝影 - 圖片分享

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。