lkljason 發表於 2008-7-14 21:10

FUJI 維修機一問 (F30)

請問如過保養,見到部機外殼夾口位有d離"那",估計整整要幾錢倒呢?

個囡話無跌過喎Smilies003 Smilies003 Smilies003 Smilies003

小瑟 發表於 2008-7-14 21:12

呢d唔知洗唔洗換成個殼呢???

lkljason 發表於 2008-7-14 21:15

唔知check機使唔使收錢呢?

維修服務

http://www.fujifilm.com.hk/FinePix/tc/downloadandsupport/img/FotomaxFrontDoor.jpg

在港九新界總共有七間快圖美沖印店為富士相機提供維修交收服務,各交收服務中心位處於交通方便的商業及購物區,而營業時間更是一星期七天,部份更服務至晚上十時半,絕對能配合不同顅客的需要。所以,以後任何富士品牌的數碼相機、菲林相機或即影即有相機如遇上故障問題,均可將相機送往下列位於快圖美沖印店之富士相機維修交收中心,行政費用全免。

7 Fotomax shops locate in major commercial and shopping areas will provide camera repair collection service to all Fujifilm cameras without any handling charge. All collection services centers will operate 7 days a week and some centers even open till 10:30pm. Any Fujifilm camera including FinePix digital camera, Film camera and Instax instant camera if repair service is needed, can be brought to the following camera repair collection service centers in Fotomax shops.

快圖美相機維修交收站地址
Camera Repair Collection Centre at Fotomax
http://www.fujifilm.com.hk/FinePix/tc/downloadandsupport/img/fotomax.bmp

地區 (Region)

Address

地址

電話 (TEL.)

新界
New Territories

Shop No. G115, G/F, Tuen Mun Town Plaza Phase I, 1 Tuen Shing Street, Tuen Mun, N.T.

屯門市廣場第一期地下 G115舖

2440 1743

Shop 639, Level 6, New Town Plaza, Phase 1, Shatin, N.T

沙田新城市廣場1期六樓 639號舖

2698 8609

Shop 140B Metroplaza Kwai Fong.

葵芳新都會廣場一樓140B舖

2422 5920

九龍
Kowloon

41 Bute Street, G/F, Mongkok, Kowloon

旺角弼街41號地下A&B店

2398 7122
Unit F26, Level 2, Telford Plaza I, Kowloon Bay, Kowloon
九龍灣德福廣場一期2樓F26店

2795 1004

香港
Hong Kong

G/F, Wai Lun Bldg., 82 Hennessy Road, H.K.

灣仔軒尼詩道82號偉倫大廈地下

2866 2236

Shop No. 920, 9th Floor, Times Square, Causeway Bay, Hong Kong

銅鑼灣時代廣場9樓920號舖

2882 0496

富士相機維修中心地址:

香港荃灣德士古道220號荃灣工業中心8樓
富士維修熱線(852) 2406-3287

辦公時間: 星期一至星期五
上午八時三十分 至 中午十二時三十分 及
下午一時三十分 至 下午五時三十分
星期六、日及公眾假期休息

Fujifilm camera repair service centre:

8/F, Tsuen Wan Ind. Centre
220 Texaco Rd, Tsuen Wan, Hong Kong
Technical support hotline at (852) 2406-3287

Business Hour: Monday to Friday
8:30am - 12:30pm and
1:30pm – 5:30pm
Closed on Saturday, Sunday and Public holidays

地圖
Main Location
http://www.fujifilm.com.hk/FinePix/tc/downloadandsupport/img/twic_location_sm.jpg

lkljason 發表於 2008-7-14 21:24

原帖由 小瑟 於 2008-7-14 21:12 發表 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
呢d唔知洗唔洗換成個殼呢???

試過用力諗住o拍翻埋佢都唔得~~~唉!:'( :'( :'( :'(

整整收得貴又唔值得,但部機真係好Q鐘意唔捨得啊!:Q :Q :Q :Q

威廉 發表於 2008-7-14 22:06

check機要錢 for sure

lkljason 發表於 2008-7-14 22:22

原帖由 威廉 於 2008-7-14 22:06 發表 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
check機要錢 for sure

如果裸去快圖美,佢係直接收我檢查費定裸機果時至比呢?
可唔可以報左價至決定整唔整呢?
同佢講想抹o下塵,佢會唔會順手幫我合翻好個外殼呢?
檢查果個費用你地估計大約收幾多呢?

威廉 發表於 2008-7-14 22:40

原帖由 lkljason 於 2008-7-14 22:22 發表 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

如果裸去快圖美,佢係直接收我檢查費定裸機果時至比呢?
可唔可以報左價至決定整唔整呢?
同佢講想抹o下塵,佢會唔會順手幫我合翻好個外殼呢?
檢查果個費用你地估計大約收幾多呢? ...

fotomax只係幫你送貨.. 點都係fuji d engine同你check

佢check完機.. 會問你整唔整... 個次好整好似check機around 150.. 唔係好記得...

lkljason 發表於 2008-7-14 22:45

原帖由 威廉 於 2008-7-14 22:40 發表 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

fotomax只係幫你送貨.. 點都係fuji d engine同你check

佢check完機.. 會問你整唔整... 個次好整好似check機around 150.. 唔係好記得...

請問你果次係直接裸落荃灣定話都裸去快圖美呢?
聽你咁講即係裸機時比~~~right?
佢check部機既意思係咪檢查晒部機係咪操作正常呢?

威廉 發表於 2008-7-14 22:52

更係快途尾啦.. 自己入去一來一回已經2x.. 又晒時間... 50 delivery fee抵比
放低部機時已經要比check機+送貨費~~

檢查有咩唔妥.. 當然你講埋佢聽都得

lkljason 發表於 2008-7-14 23:04

原帖由 威廉 於 2008-7-14 22:52 發表 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
更係快途尾啦.. 自己入去一來一回已經2x.. 又晒時間... 50 delivery fee抵比
放低部機時已經要比check機+送貨費~~

檢查有咩唔妥.. 當然你講埋佢聽都得

即係最小都收兩舊水先,如果再整整收多我五六舊,唉~~~都唔知整唔整好!
頁: [1] 2
查看完整版本: FUJI 維修機一問 (F30)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。