sheep14 發表於 2011-3-4 09:54

creative vs altec lancing

想入套2.1 ,主力聽歌
目標creative gigaworks t3 altec lancing mx6021,
大家覺得邊隻好d? 有冇其他好介紹?thx

blindfaith3by8 發表於 2011-3-4 10:01

{:6_142:}
咩budget?try 下hivi la....
altec lancing mx6021...吾好...得個look
gigaworks t3 vs HIVI M-50w
gigaworks t3around ??? $ !^))???
m-50w around $ !$))
http://hk.wrs.yahoo.com/_ylt=A3OyCpQaSHBNjlAAqSC.ygt./SIG=13un98vml/EXP=1299232922/**http%3a//www.noticiasdot.com/publicaciones/gadgetmania/wp-content/uploads/2008/09/creative-gigaworkst3-2.jpg

sheep14 發表於 2011-3-4 11:52

budget兩千樓下啦,原本鍾情bose c3,但諗諗下
覺得四千幾買套電腦喇叭唔啱數。
你意思係6021聲唔得? 呢個牌子我見網上評價唔錯wo
hivi 邊度有得買?50w個款好似麻麻

blindfaith3by8 發表於 2011-3-4 17:39

budget兩千樓下啦,原本鍾情bose c3,但諗諗下
覺得四千幾買套電腦喇叭唔啱數。
你意思係6021聲唔得? 呢個 ...
sheep14 發表於 2011-3-4 11:52 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我feel四千幾買套電腦喇叭值吾值好難講....
唔啱數....又係好難講....=.= 我部pc 就係因為"啱唔啱數"至買左咁多嘢.. x_x 一係買好dd...吾係你到時又會想upgrade....

6021隔離台有人POST
"網路上有些網友說5021的重低音比較沉
6021中高音則是會比5021好 "

"altec lansing 以前真係好正,而家真係算把啦.
相信網絡上好多人都知道新altech lansing已經唔需要再考慮.請願買edifer ,甚至logitech新出果個series,Creative T20II 都唔會倒錢落海買 altec lansing"

ofcoz best choice o係你去try 下....我可能心理問題.....speaker 如果over 1K...我係吾會買Creative / Logitac / altech....
over 1K 又冇咩budget...我會要HIVI / Eldifer..

我又好like 50w個款 Classic outlook + moden tech (其實係個volume)
hivi ssp 有... 深X都...

我係因為個款....thats y 買左micropod.... X_X (仲未買woofer)

sheep14 發表於 2011-3-4 19:11

我部腦普通用...先執左四千...對喇叭等於買多部腦==
聽完你講都係放棄AL 喇
micropod 又係0係深x都 買?
係唔係要訂? ... 我都好中意個款喎...
頂...俾你毒一毒tim... 個價係唔係 $ !$)) ?
頁: [1]
查看完整版本: creative vs altec lancing

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。