matthew 發表於 2008-6-30 11:54

原帖由 Terence 於 2008-6-30 11:52 發表 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

ati4850真的可以經hdmi出lpcm 7.1嗎?19720 19721 19722

硬解我就唔需要喇,
軟解我個cpu都應付有如,
之不過我覺得畫汁好似軟解正過硬解,
唔知係咪我錯覺呢?197231972419725 ...

我一直都用緊軟解........唔知硬解係點
4850 有用家話出到LPCM 7.1

Terence 發表於 2008-6-30 11:57

原帖由 matthew 於 2008-6-30 11:54 AM 發表 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
我一直都用緊軟解........唔知硬解係點
4850 有用家話出到LPCM 7.1
LPCM 7.1係經HDMI出定analog stereo jack出呢?

LAWSON 發表於 2008-6-30 11:58

識用電腦梗係用電腦好喇.
6500 PLAY唔到RMVB,和味無窮都PLAY唔到. 近排發現連交響夢情人SP1/2都唔得,自動BOOT機,攪到我要搵過第個種DL過.
就當你玩DTS HD,要DL四十幾G,真係有排等.
用腦就唔同喇.起碼可以用ROM嘛.等佢出到張靚SOUND CARD就掂啦.

6500係適合D唔熟腦既人用.部野都要成三千幾(未計HD),不過佢就可以經LAN PLAY FILE囉,最多可以LINK到四個位置,即係如果你有四隻HD,可以全部LINK哂去部6500到.

好似我咁BACKUP哂D DVD/ KARAOKE, 佢不失為一部方便既播放器.其實舊果部5000U已經完美做到哂呢樣野.而且連DAT都PLAY到, 6500反而唔得

6500 PLAY到MKV,M2TS, TS,但係HD DVD EVO FILE就唔得喇
另外好似幾慳位,因為細細舊

matthew 發表於 2008-6-30 12:00

原帖由 Terence 於 2008-6-30 11:57 發表 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

LPCM 7.1係經HDMI出定analog stereo jack出呢?19730 19731 19732

HDMI 喎.....
不過黎緊ATI又有d 平d o既card 係同格式.....唔好急住

tree 發表於 2008-6-30 12:03

我會choice nf8200XD XD XD

Terence 發表於 2008-6-30 12:04

原帖由 matthew 於 2008-6-30 12:00 PM 發表 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
HDMI 喎.....
不過黎緊ATI又有d 平d o既card 係同格式.....唔好急住
最近ATI好進取,
真係要睇定D!

skenstudio 發表於 2008-6-30 23:10

搵到呢個list唔錯喎
AMD AM2 X2 DUAL CORE ADO4800-DO CPU BOX 低電壓 HK$ 470.00
(AMD現時入門之選,過多1-2毎月可能又係第二粒了)

MAGIC PRO MP-AKM-HD/AM2+ AMD 780G,M.ATX M/B HK$ 630.00
(呢年呢個牌子做得唔錯,除左保養外,還支援永久換電容)
http://www.magic-pro.com/product/socketAM2/AKM-HDS.htm

A-DATA DDR-2 800MHz 1G Ram HK$ 161.00
A-DATA DDR-2 800MHz 1G Ram HK$ 161.00
(留意係邊間代理,一般都有永久保養)

Seagate 250GB ST3250310AS SATAII HDD HK$ 371.00
(一般用量,唔夠的話可以選大d都得,呢個牌子可以在官網上下載免費還原程式)

LG GH-20NS15 20X SMulti DVD Writer SATA/盒裝 HK$ 205.00

Magic Pro MP-500CR Internal Card ReaderHK$ 105.00
(多合一讀卡器,方便)

ANTEC EA380 EARTHWATTS 380W 火牛 HK$ 380.00
(雖然80plus對唔係長開的朋友黎講作用不大,但呢隻牛本身都好靜同唔算太熱)

2 the max Mini Tower Cases HR18B HK$ 250.00 (外型OK,細箱,要自行加風扇)

8CM 機箱風扇 HK$ 50.00 (可以選一個轉數高少少的2000-2500PRM)
OTHER (可能係CALE類) HK$ 10.00
---------------------------------------------------
HK$ 2793.00

WINDOWS VISTA HOME BASICHK$ 700.00

以上組合連軟件 = $3493

---------------------------------------------------

頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 最大路平機

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。