mtrprince811 發表於 2011-1-3 15:33

2-1-2011 攝影聚會 (新手初次POST相)

CHING們鼓勵新手唔好驚POST相, 我一於獻醜喇. {:6_182:}

傷眼唔好意思, 請各位師兄狠批!{:6_162:}

下面既相係20D + 18-200KIT 鏡影的.

感激 TYPE-R兄借支16-35 "痕"定光圈鏡比我玩. {:6_128:} 下面科學園影既相就係用尼支鏡影.

檢討:
同其他CHING 岩岩POST既相比較, 支KIT鏡出黎既相明顯冇咁SHARP, 色彩唔夠豐富 {:6_146:}
(當然小弟既技術九流就唔洗講啦, 哈哈)
之後換左TYPE-R兄既鏡, 對焦感覺快左, D 相SHARP 好多, 顏色對比都明顯靚好多. 果然係毒物!!! {:6_158:}

我剩係睇到咁多野咋, 各位CHING請多多指教啊!!! {:6_162:}

在此再一次多謝安排是次活動既Aidon兄, Type-R兄, 花火兄!! GOOD JOB!!! {:6_193:}

horace_tsang 發表於 2011-1-3 15:43

快D買新鏡再去影過。

firework8hk 發表於 2011-1-3 15:54

同買埋個相機body就perfect 啦! {:6_193:}{:6_193:}

firework8hk 發表於 2011-1-3 15:57

係科學園個幾張影得好好呀!

mtrprince811 發表於 2011-1-3 15:57

你地兩個果然發揮到POST76精神!! {:6_235:}

mtrprince811 發表於 2011-1-3 15:58

係科學園個幾張影得好好呀!
firework8hk 發表於 2011-1-3 15:57 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

因為轉用左TYPE-R支好野.....{:6_241:}

firework8hk 發表於 2011-1-3 16:02

人人毒我我毒人人嗎!哈哈!最好嘢係Type R師兄借鏡頭比你!!!!!!{:6_193:}

firework8hk 發表於 2011-1-3 16:03

今日冇哂分!聽日至加分比你!{:6_195:}

mtrprince811 發表於 2011-1-3 16:11

今日冇哂分!聽日至加分比你!
firework8hk 發表於 2011-1-3 16:03 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

多謝花火兄! {:6_195:}

點樣評分架? 我評唔到人地既POST既? {:6_141:}

Type-R 發表於 2011-1-3 16:38

首先好多謝mtr兄出相, 我都好鼓勵新手出POST嫁, 呢到d師兄咁好人, 大家開心研究呢!

p.s. 我果支係"痕" 定光圈, 唔係定蕉黎嫁, 唔好攪錯. 玩完係好痕呢 !! {:6_222:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 2-1-2011 攝影聚會 (新手初次POST相)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。