manbbb 發表於 2011-1-3 01:05

是否我個itunes有問題,從裝有用嗎?

pokman 發表於 2011-1-3 01:06

我記得唔係毎種format都整到album art,好似wav唔得。

kcandy0000 發表於 2011-1-3 01:09

妳會唔會係原本妳果個FILE既詳細資料一早DOWNLOAD番黎已經比人LOCK住左呀?妳試試去個FILE度揀【內容】【詳細資料】之後最下面有句藍色既【移除檔案屬性和個人資訊】之後佢有得比妳揀MAKE一個COPY定就咁改(我多數揀前者)之後妳再入番去ITUNES睇下今次改唔改到圖

koo9726 發表於 2011-1-3 01:17

都係唔得?
manbbb 發表於 2011-1-3 01:00 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

咁睇下其他師兄幫唔幫到你手啦,我能力有限:)

manbbb 發表於 2011-1-3 01:17

我記得唔係毎種format都整到album art,好似wav唔得。
pokman 發表於 2011-1-3 01:06 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

吓,我真係用WAV!!

pokman 發表於 2011-1-3 01:19

吓,我真係用WAV!!
manbbb 發表於 2011-1-3 01:17 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

哈哈~轉format喇。

lego_cyris 發表於 2011-1-3 01:19

假設這 CD 只有部份歌有封面,先 Highlight 全部歌。

係 Artwork (紅色位置) Delete Save 左係入面既封面先,then 紅色位置應該係空白。重點:左面既小格要 click 著。

應該隻 CD 已經無封面。

做返之前既動作:拖封面。

確定。

完成。

lego_cyris 發表於 2011-1-3 01:20

1) 只有 wav 唔 support。
2) 封面大過 300px x 300px 也可以。

eviroboy 發表於 2011-1-3 01:21

Try highlight few songs, right click and select convert ID3 Tags

Check ID3 Tag version to v2.4 and OK

Re-try to attach artwork to those songs just changed ID tag.

eviroboy 發表於 2011-1-3 01:24

Good! find the root cause. {:6_195:}
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 請教itunes專家

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。