大佬John 發表於 2010-12-23 22:59

大獲! Volks IMS 五星物語 黑騎士 Batsh the Black Knight 入手...

多圖賀. 聖誕一定快樂...$950入
之前仲諗緊5xx入WSC翻件好定儲多D錢買呢隻呢?!突然間有一千蚊閒錢, 過埋老細果關, 決定買呢隻..一來唔識人, 首辦翻件要搵靚件要靠運氣, 二來翻件幾時都有..Volks呢D唔知可以出幾耐. 唔似Bandai咁, 出隻PG SF保證印幾多賣幾多... 真係驚佢會執笠...

不過一開盒, 冇一陣好強既"新"味湧出黎

Made in china, D膠冇B記壽屋咁硬, For Japan only點解? 本機無marking水貼, 非常適合結界收藏

呢一版鎗鐵色係軟膠

外甲(上)骨架色(下), 有一兩處有凹痕,似俾牙咬過,所以都係要執件

頭部分件, 對腳左右 有角度,厚薄之分

膝頭蓋有連動甲!

裙甲同膊頭一層層疊上去, 條骨係軟膠

作例

koo9726 發表於 2010-12-24 00:18

未睇過套卡通,好想入套睇!不過搵唔到

mtvbb 發表於 2010-12-24 00:24

你要WSC 翻件我平放我件比你MA
我有少少打磨左幾件

大佬John 發表於 2010-12-24 00:33

回復 3# mtvbb

你成日收收埋埋....{:1_247:}
不過我都唔可以再洗錢o係大神上了...

大佬John 發表於 2010-12-24 00:41

回復 2# koo9726

好似出左blu-ray.....套野D顏色好多層次..地面D沙塵有一粒粒..
IMO. 比起依家D 動畫, 好似Gundam UC咁, D MS好似 小畫家 劃出黎咁, 高低光得兩隻色, 背景就全部都係Gradient漸變推上推落, 都唔知Blu-ray黎做乜

mtvbb 發表於 2010-12-24 00:51

回復mtvbb

你成日收收埋埋....
不過我都唔可以再洗錢o係大神上了... ...
大佬John 發表於 2010-12-24 00:33 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

WSC 件黑騎太正, 最後入左原件

大神引力- 係至死方休

WSC 既引力, 係上一輩人先領略到

koo9726 發表於 2010-12-24 00:53

回復koo9726

好似出左blu-ray.....套野D顏色好多層次..地面D沙塵有一粒粒..
IMO. 比起依家D 動畫, ...
大佬John 發表於 2010-12-24 00:41 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

都是太倚賴電腦關係{:6_194:}

mtvbb 發表於 2010-12-24 00:58

回復 2# koo9726

咁耐以黎只出過一集

而台灣仔係好幾件前LAW正版權出過一隻DVD (係日本REMASTER版)

大佬John 發表於 2010-12-24 06:17

回復 6# mtvbb

終於出手了.
我依家明點解要收埋了.{:1_344:}

koo9726 發表於 2010-12-24 08:40

回復koo9726

咁耐以黎只出過一集

而台灣仔係好幾件前LAW正版權出過一隻DVD (係日本REMASTER版) ...
mtvbb 發表於 2010-12-24 00:58 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

真係想睇下套卡通個故事
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 大獲! Volks IMS 五星物語 黑騎士 Batsh the Black Knight 入手...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。