bmonkey999 發表於 2010-12-6 21:11

飛Fuse問題

請問各位ching圖中四條Fuse& IEC用黄銅Bar代替會否有危險呢?{:6_183:}

KING 發表於 2010-12-6 22:30

絕對有!危險到極點!{:6_192:}

Big_McIn 發表於 2010-12-6 23:02

絕對有!危險到極點!
KING 發表於 2010-12-6 22:30 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

有事可能會爆炸

KING 發表於 2010-12-6 23:04

師兄!情願你換過條靚Fuse黎調聲好過啦!{:6_183:}
唔好搵D咁既野攪呀!{:6_126:}

bmonkey999 發表於 2010-12-6 23:21

Thx!各位Ching換五條Fuse貴到{:6_206:}($450 x 5 Total:$2250){:6_209:}

minimoai 發表於 2010-12-6 23:28

Thx!各位Ching換五條Fuse貴到($450 x 5 Total:$2250)
bmonkey999 發表於 2010-12-6 23:21 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Ching $450 係換邊隻呀?

timlee672 發表於 2010-12-6 23:33

應該無人會飛機內Fuse架,換iec位個條fuse就夠哂玩啦.{:6_142:}

喬峰 發表於 2010-12-8 03:08

無端百事點解喺裏面加 fuse ?? 設計者自己都信唔過自己? 重要四粒咁多?{:1_263:}

bmonkey999 發表於 2010-12-8 11:54

回復 8# 喬峰

I Want Too Know Too?{:6_229:}

ii1649 發表於 2010-12-8 13:19

睇落部機用4條細A數fuse都係整色整水, 無實際需要, 唔好攪佢啦, 改咗又唔值錢, 返而CD機最基本嘅濾波就唔落, 不如揾隻好D濾波排蘇或電源線仲實際,
頁: [1]
查看完整版本: 飛Fuse問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。