7面鳥 發表於 2010-11-29 01:37

仲有補充番少少,呢件野可能係同類野之中最實凈最重既一個拖板,
渣上手知咩事,好似成舊鐵咁既質感.{:6_193:}

ryuichi 發表於 2010-11-29 20:40

CD底果張, 好似好睇好多喎~~~
小瑟 發表於 2010-11-21 16:17 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

{:6_134:} {:6_174:} {:6_176:}

7面鳥 發表於 2010-12-9 16:05

今次仲再次玩左幾條喇叭線,
有PX既2去2, 1條5呎同一條8呎,
5同8唔覺有咩分別,
接係KEF-Q10C同Martin Logan既中置,
效果唔錯,好自然又唔炒耳,聽得舒服.
(之後諗住放左作)

7面鳥 發表於 2010-12-9 16:13

Inkxxxxx個名太長,唔識串,$5x/呎,
打孖上一對,線長4呎9吋,原本一Pair5呎,
後尾自己DIY衰左,俾錢旺角某店再改,
變左4呎9吋,慘!!!
適合淋聲AV Amp,唔係太夾LX-83,
夾Sony av amp多D,
入Z7出馬田中置過硬,唔耐聽,
但配SONY就OK喎.

(之後諗住放左作)

7面鳥 發表於 2010-12-9 16:17

Inkxxxxx個名太長,唔識串,$5x/呎,
8呎一對,都係出旺角叫店舖上頭,
都係個句,較硬,合淋聲機.

會放左佢,唔係我杯茶.

7面鳥 發表於 2010-12-9 16:23

第一對自己DIY既作品,Silversonic T-14,美國制造.
用左$100/粒既DH Labs Locking Banana Plug x 4,
好好聲,適合天龍AV AMP,中音逼真又有質感,
可惜DIY得太醜樣,醜樣到接受唔到囉.

都係要放左佢.........慘..........玩一樣蝕一樣...........

hondaek9 發表於 2010-12-9 16:24

Ching啲背景圖真有心思{:6_128:}

7面鳥 發表於 2010-12-9 17:00

哈哈哈,終於有師兄留意我既背景圖啦!感動~~{:6_242:}

cakvin925 發表於 2010-12-10 09:05

Sony 平價AV Amp 及Pionner LX-50A插上,
由於我冇美式線,求其買兩個10元既轉換頭,
效果明顯有分別,不過 ...
7面鳥 發表於 2010-11-20 16:37 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄, 呢兩個轉插反左相,
如果想試真d要轉返美插同留意相位。

7面鳥 發表於 2010-12-13 04:09

師兄, 呢兩個轉插反左相,
如果想試真d要轉返美插同留意相位。
cakvin925 發表於 2010-12-10 09:05 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

多謝師兄提點!!{:6_195:} ,我會問朋友借條15A試完至還俾人,
希望呢個星期借到啦!!
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: 效果唔錯既拖排

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。